Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Samling vid pumpen!

Hej!

En naturlig mötesplats i Sydsudan är vid vattenpumpen. Alla behöver vi vatten för att överleva och finns det en borrad brunn i närheten så är det dit alla kommer, nåja...kvinnorna och barnen i alla fall.

Brunnen i Nanyangachor låg intill ett stort träd med skugga så jag satte mig där för att undkomma solen och svalka mig av vattnet från brunnen.

Kameran var med förstås:)

Tjejerna med en liten kjol, killarna nakna.

Under tiden i Sydsudan såg jag bara kvinnor och barn bära vatten på huvudet. Unga pojkar använde skottkärra eller bar dunken i handen. Här 2 som börjat med en lite lätt börda.

Lite tyngre börda på huvudet.

Oftast hade kvinnorna med sig någon som skötte pumpandet, barnen hoppade ofta högt för att få mer kraft.

Typ 25 kg på huvudet. Vi träffade på kvinnor som gått över 1 mil för att få rent vatten. Lägg därtill att det är 40 grader varmt, att de ofta går barfota, stenar och taggar överallt.

När vi jobbade med vår läkarmottagning klagade de flesta kvinnorna på rygg och nackvärk, jag var inte direkt förvånad.

När vi var i Sydsudan träffade vi på många undernärda och fick reda på att det inte fanns utsäde eller någon mat kvar. Vi, vår församling Pingstförsamlingen Jönköping har därför startat en insamling för hjälpa till i detta området. Vi har fått tag på mat och utsäde men behöver lite hjälp för att få ihop allt. Kolla på filmen här nedan. Jag medverkar lite i tal och med något filmklipp.

212404066 hoppas länken funkar. Annars finns den på vimeo.com sök på Sydsudan. Funkade när jag testade i alla fall:)

Daniel

Inlagt 2017-04-12 11:09 | Läst 3242 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fina bilder och ett bra bildtema, människorna vid pumpen. Länken funkade bra för mig och filmen är utmärkt - stark, berörande och lagom lång!/ Björn T
Svar från Daniel Steen 2017-04-13 09:20
Hej Björn!

Tack för ditt positiva svar! Tack för feedbacken om filmen.

Trevlig helg!

Daniel
Ja livet är för jävligt för alldeles för många - och alldeles för bra för andra, blir inte förvånad över att det utförs terrorhandlingar, även om vi som är så demokratiska o duktiga o tycker att vi gör så mycket, bra och viktiga bilder, LO
Svar från Daniel Steen 2017-04-13 09:25
Ja livet är svårt för många här i världen tyvärr.

Skulle fler ha tillgång till det basala, mat, boende, sjukvård, jobb, rätt att tycka vad de vill skulle vi ha en betydligt fredligare värld. Sedan finns det de som trots bra förutsättningar ändå gör en massa skit.

Tror dock att vi i Sverige skulle kunna göra betydligt mer, tror att vi som individer kan göra skillnad på det lilla planet också.

Ha nu en skön påsk!

Daniel