Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Tanzaniaresan började inte på Arlanda

Hej!

Efter att jag förra veckan varit på mitt första fotoklubbsmöte i Bankeryd och där fått se bilder från Sydafrika och Mozambique kände jag inspiration att blogga lite om vår resa i Tanzania 2008.

 Alltså inte helt nyligen gjord resa men har bestämt mig att gå igenom mina bilder på nytt, redigera lite och göra ett nytt bildspel. Gjorde ett på stört efter vi kommit hem(utan att göra något med bilderna) och vill nu se om jag lärt mig något om bildredigering samt se hur jag väljer bilder till ett bildspel.

Jag kanske kommer att fokusera på andra bilder/teman, tycker det skall bli lite spännande faktiskt. Ni kommer att få se ett urval av bilderna, det blir nog ganska många bloggar om resan framöver. Resan har haft en stor påverkan på mig i alla fall.

Här sitter Joel och Jakob och jag på Arlanda.

Resan började inte på Arlanda utan försommaren 2007 då vi av Bengt fick frågan: Vill ni hänga med till Tanzania nästa sommar? Jag skall ordna en resa , vi blir 4-5 familjer. Svaret kom spontant och omedelbart...JA! Bengt är född i Tanzania och har sedan han blev vuxen jobbat i landet i flera år, så en bättre reseledare kan vi inte få.

Därefter blev det flera träffar med våra blivande resekompisar, varav en del vi aldrig träffat tidigare. På träffarna lärde vi och våra barn känna de andra familjerna, vi planerade vår resa, det blev flera omfall under resans gång men till slut hade vi ett bra upplägg.

Den 13:e juni 2008 bar det iväg mot Tanzania.

Ett antal timmar senare på Addis Ababas flygplats, mellanlandning, trötta var bara förnamnet.

Äntligen, "Proceed to gate 2". Vi närmar oss slutmålet, Kilimanjaro Airport som ligger nära Arusha i norra Tanzania.

En massa plåttak finns det...i Addis Abeba.

On your left you see Africas highest mountain, sa kaptenen. Oftast kädd i dimma och moln.

Äntligen får vi känna värmen, lukterna och höra ljuden från Tanzania. Joel lite trött, han åt nästan inget på 20 timmar. Flygplansmaten var inte riktigt i hans smak...

Vår första bilresa, i Afrika tog ca 40 minuter. Oj vad vi spanade och sög i oss intryck. Nu är vi i Arusha och möter för första gången detta spelande gäng. När vi flera timmar senare tog en promenad i stan åkte de fortfarande omkring och spelade, ett brudpar till ära.

Nu följer lite snabba bilder genom bilfönstret.

Skor eller sandaler till salu.

Grönsaker, frukt och ägg i lite sepiatappning.

Samt i färg.

Här bodde vi i tre nätter, ett katolskt gästhem men även en skola. Ett helt okej boende för en billig penning, bra mat och så ligger det centralt och bra. Jörgen får possera lite vid entrén. Världen är liten brukar man säga, inne i köket på gästhemmet så står en god vän från förr. Nämen vad gör ni här...? Kärt återseende såklart.

Vad är det som händer här då?

Jo, efter att vi installerat oss, fått i oss lite mat så kom vi på att Sverige skulle spela mot Spanien i EM samma kväll. Lite knäppa som vårat gäng e/var fick vi för oss att det skall nog gå se även sent en kväll i Arusha. Sagt och gjort hela gänget slängde sig i bilarna och for ut på stan. Hela första halvlek hann ta slut innan vi hittade en restaurang som visade matchen. Glädjen var stor, en stund innan Spanien avgjorde i slutet av matchen.

Vad gjorde det, vi var i Afrika och i morgon var det min födelsedag, som present, att åka i första bilen på safarin i Arusha Nationalpark.

Daniel

Inlagt 2012-01-23 19:40 | Läst 5624 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ser fram emot att få se mer från din resa! Spännande!
Mvh Heléne
Svar från Daniel Steen 2012-01-26 13:02
Hej Heléne!

Det kommer att dyka upp en blogg då och då. Kul att ha några som vill se o läsa.

Mvh, Daniel
Vad härligt att åka iväg så exklusivt med flera familjer. Ser fram emot fler bilder.
//Ewa
Svar från Daniel Steen 2012-01-26 13:03
Hej Ewa!

Mer kommer framöver.

Mvh, Daniel
Det ska bli roligt att läsa om resan, se dina bilder och höra dina tankar.
/pia
Svar från Daniel Steen 2012-01-26 13:04
Hej Pia!

Kul att ha med dig på "resan".

Mvh, Daniel