Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Zanzibar dag ett

Hej!

Efter fem dagars safari eller typ 160 mils bilkörning så var det dags att lämna fastlandet och flyga till Zanzibar, och där skulle vi bara slappa!

Klassisk flygplatsbild, de måste jag ha med i bloggen:)

Kilimanjaro i solsken, inte så vanligt enl folk här nere.

Vi lämnar det torra...

...för grönskan.

Jag har bokat hela resan själv, använt lite kontakter och fick tag på en bra arrangör(JM Tours) av safarin, tänkte boka boende själv också på Zanzibar då de på JM sa att de har ett bra hotell på ön. Kollade deras hemsida, tyckte det var okej och bad dem boka ett rum...

...vilket rum det blev!:) Vi hade fått sviten på hotellet, egen balkong, färsk frukt, egen kaffemaskin mm. Denna utsikt mötte oss när vi klev in på rummet.

Tror nog att vi kan trivas här.

Att få se en sådan här fin revhäger gjorde det inte sämre.

Nu börjar dag ett. En tidig morgonpromenad innan frukost med Ulrika.

Använde Ulrika som statist när jag fotade ibland för avleda uppmärksamheten på min kamera. Det är lite av ett dilemma hur man skall göra, fota eller inte fota folk som man vet kanske inte är så glada åt det. Frågande nästan alltid om det var ok att ta någon bild...men fuskade någon gång. Hur tänker ni?

Nu kommer några bilder jag gärna tar emot kommentarer på. Har dribblat fram o tillbaka på komp, hur ljuset är, svartvit kontra färg mm så orkar ni skriv gärna vad ni tycker om någon bild, helt ok att komma med som det heter konstruktiv kritik:)

Nr 1.

Nr 2.

Nr 3.

Nr 4.

Nr 5.

Nr 6.

Nr 7.

Nr 8.

Nr 9.

Lite busväder på väg in.

Men efter regn kommer det snabbt solsken. Fiskarna väntar på att högvattnet skall ta dem över revet medan vi chillar på stranden.

Vad skall vi göra idag? Något av det här? Nae det "blir en lugn dag på stranden".

Sol, vind och vatten...

...Tone of Zanzibar.

Jag gillade även det här.

Det blev många under veckan...

Ja, det blev ett rätt långt inlägg hoppas ni orkade ta er igenom det med behållning. Sköt om er och ha en go vecka!

Daniel

 

 

 

 

Inlagt 2014-02-23 20:55 | Läst 7522 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt! Välkommen hem, förresten.

Ja, detta med att fotografera färgglada afrikanska människor skull ju bara vara så roligt. Men många vill inte bli fotograferade, i vissa länder tror de att man far iväg med deras själ ... eller något ditåt.

Det jag saknar mest från de år jag jobbade i Afrika är just bilder av lokala i de mest intressanta miljöer. Visst har jag en del, men det mesta finns bara på näthinnan.

- hawk
En fin start på Zanzibarbilderna!
Gillar nr 4 bäst av de numrerade. I den har du horisonten lite lagom off-center och jag tyckte det var snyggt med den utspridda, långa raden av människor som korsar sagda horisont. Att dom är ganska små och det är mycket himmel i bilden tycker jag ger en känsla av enorm rymd. Föredrar spontant den svartvita versionen.
I nummer nio kommer du som närmast, men inte riktigt tillräckligt nära, tycker jag. Kanske går det att åstadkomma genom att beskära bort himmel och möjligen även den vänstra personen. Men även genom att lätta upp skuggorna så att vi ser mer av ansiktsuttrycken.
Sen gillar jag näst sista med kaffekoppen, riktigt snyggt semesterstilleben!
Ha det gott, Daniel!
/Niklas
Spännande o fina bilder. Av de bilder ute i vattnet så väljer jag nr3, fin färgton, rätt vinkel och den verkar inte så hård jämfört med de sista. Snyggt, den med boken, skylten o koppen mm var också riktigt bra
Härliga bilder!
Åhhhh...nu ångrar jag att jag inte for till Zanzibar. Vilka härliga bilder !!! Jag gillade nr.3 och nr.9 bäst. För jag tyckte om att färgen i kläderna speglade sig i vattnet. Det blev i mina ögon sätt lite mer levande.
/Tina
Tack Håkan, Niklas, Peter,Linus och Christina!

Tack för att ni tog er tid att ge era synpunkter och tips. Har försökt lite grann och skall faktiskt skicka in en av bilderna till klubbens månads tävling, får se hur det kan tänkas gå.

Ha nu en go vecka allihopa!

Daniel
man blir bara avundsjuk. ... ... ...ser mkt härligt ut!

Med vänlig hälsning peter
Svar från Daniel Steen 2014-03-10 21:41
De va gött också Peter!

Daniel
Berätta gärna sen vilken bild du valde :)
Svar från Daniel Steen 2014-03-10 21:40
Hej!

Blir nog bild 3, lite modifierad.

Daniel