Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Men inga knipskrakar

När jag gick strandpromenad i lördags tog jag lite fågelbilder, så klart. Inte riktigt orkat ta tag i dem innan, prövar nu att lägga ut några av dem. Tilläggas kan, att vädret var mulet och disigt, så det var inte så lätt att få kristallklara bilder, fick vara tacksam att det blev bilder. 

Startar med salskrakenhär både herr och fruarSedan storskrakenett rop ser det ut som, men jag hörde ingethör punkfrisyrerna våren till?Till sist ett par av arten knipa.

Inlagt 2017-02-21 10:02 | Läst 1099 ggr. | Permalink
Vad fint med Salskrakar.. en av de vackraste sjöfåglarna! Vet var många brukar hålla till ute i mellanskärgården här, men kommer numera aldrig ut dit på samma sätt som förr.. Här runt stan är dom väldigt sällsynta! Minns att det fanns en hanne för kanske 10 år sen vid Sickla sluss precis nedanför Hammarbybacken där man hade Worldcuptävlingar för ett par veckor sedan.. Såg den fint den gången, men har nog inte sett någon sedan dess..

Förresten så är väl bild 4 och 5 Småskrakar.. det är dom som alltid ser 'punkigast' ut!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-02-21 11:42
Jo minsann har du rätt. Småskrake är det. Problemet är mina återkommande feberepisoder, jag känner mig dimmig, yr och konstig då. Såg på deras halsar, tänkte småskrake, men när jag skrev ar det helt borta ur huvudet. Därför kan det bli fel ibland när jag skriver här, men jag vill inte bara sitta och titta på TV när jag är dålig så här, det är för trist. Beklagar, så är verkligheten.
Gillar salskraken mycket också, har sett dem i sjön här just i islossningen för sådär 20 år sedan.
Fina fågelbilder! Det är kul att plåta fåglar, men just nu har jag ingen lämplig optik för det. Det står på önskelistan.
Svar från Vibybo 2017-02-22 07:31
Tack Ernst Göran, det krävs ganska lång brännvidd och stort tålamod.
Trots lite gråmulet så får du fina fågelbilder.
Lustig näbb storskraken har, som en krok längst fram.
Trevligt att du berättar vilka det är också, för mig hade det nog bara varit "fåglar" och ett evigt bläddrande i fågelboken.
Svar från Vibybo 2017-02-22 14:51
Jag ska genast erkänna hur det går till: Jag ser en fågel, tar bilder. Kommer hem och tittar i datorn. Sedan bläddrar jag ofta i fågelboken innan jag skriver vad det är, och ändå blir det fel ibland. Men vad gör det?
Vädret var knepigt den dagen, särskilt på morgonen, då dis, nermulet och märg-och-ben-kyla kunde störa bildkvaliteten. Å andra sidan får jag gå för mig själv, endast en fågelentusiast var ute, han stod i hamnen med en grupp människor i 80-årsåldern och pekade på fåglar. Varför storskrakens näbb ser ut som den gör vet jag ej.
Det fascinerande med att titta på fåglar är inte bara utevistelse, väder och fåglarnas utseende, nej det är beteendet som är kul att se på. Många gånger kommer jag hem med nya kunskaper, djupt imponerad av dessa varelser.