Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Ögonblickligt överraskande örnmöte hägrar.

Så har jag tagit mig upp igen sittande, tar fram fler framkallade bilder från i i lördags, hoppas det blir rätt denna gången. Från samma promenad, fler bilder kommer efter framkallning senare. Med tanke på diset blev det ganska klara bilder.

Nåväl. När jag hade tagit bilder av småskraken, gick jag mot en stenig udde som sträcker sig långt ut, där jag emellanåt gör spännande fynd. Jag närmade mig basen av udden, när det plötsligt framför mig nästan vid uddens spets flög upp 2 örnar. De vände rakt ner igen när de fick syn på mig, men en lyckades jag få bild på. Sen gick jag ut mot udden, var skulle de dyka upp, eller skulle de smyga utom synhåll rakt ut över havet på 1 meters höjd?Nä minsann! En avvek åt höger på lägsta höjd, försvann bak stenarna bortåt.Och där flög en upp till vänster! Så vackert tecknade vingar, riktiga långbyxor. Den fortsatte mot land parallellt längs med stranden. Det är en vacker syn.  Så gick jag ut på udden, längst ut stod en häger, som ovanligt nog inte avvek direkt utom synhåll.Det blev ett par bilder.  Så här nära häger kommer jag sällan.

Inlagt 2017-02-21 13:34 | Läst 987 ggr. | Permalink
Det finns dom som inte nöjer sig med lite! Två havsörnar och så häger på samma utflykt. Örnbilderna är också superba i mina ögon. Det är hägrarna också, men havsörn ser jag så sällan. Mkt fint!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-02-21 19:28
Tack Björn, örnarna finns häromkring, det gäller bara att ha turen att stöta på dem inom rimligt avstånd och inga träd i vägen. Hägrarna är normalt mycket skygga och upptäcker mig långt innan jag ser dem, å andra sidan finns det ganska många.
VIsst är det en speciell känsla när man får se örnar bara så där som en överraskning. Hägrarna är jag ju lite mer van vid.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-02-21 21:42
Tack Lena, det är härligt när det händer, alltid lika överraskande.
Stort stort tillykke med disse fantastiske billeder Stefan.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2017-02-21 23:17
Tack Erik, ibland har jag tur med fåglarna.
Mycket fina fågelbilder! Jag funderar på att skaffa mig objektiv för fågelfotografering, det är ett tacksamt område. Men man måste ha grejer som räcker till.
Svar från Vibybo 2017-02-22 07:33
Tack Ernst Göran, det är så sant som du säger. Det är tyvärr förknippat med en viss kostnad också, jag fick planera länge för att lösa det.
Har inte sett vare sig Havsörn eller Häger sen jag flyttade hit till Lindesberg. I Täby där jag bodde tidigare såg jag ofta Havsörn, och Häger fanns i Vallentunasjön som inte låg så långt från min bostad. I Örebro som ligger vid sjön Hjälmaren ser man ofta Havsörn så jag får väl ta mig dit och se. Men du lyckades fånga dem på fina bilder som vanligt.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-02-22 10:32
Väldigt mycket tack Stig. Var försiktig med snöskottningen.
Stican 2017-02-22 11:15
Tack Stefan, jag har som pensionär fått möjlighet att anlita Lindesbergs Kommun att sköta skottningen på min garageuppfart och entrégång, men i går fick jag skotta den själv och det frestar på ryggen känner jag.
I dag har de varit här så då kan jag ta det lugnt.
Ha det gott/Stig