Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Storken

Nu är det fart på storkarna här, det finns mat i markerna. Tog några bilder av dem, det är en lättfotograferad fågel. Det intressanta är, att det funnits tre storkar här nu ett par veckor, misstänker det är en för mycket. Eller en för litet.

Grodor och möss kan jag tänka mig den gillar, en och annan fågelunge senare i år.Passerade näraFlyger förbi      

Inlagt 2017-03-27 15:05 | Läst 1120 ggr. | Permalink
Kul med storkarna och man kan hoppas dom etablerar sig. Kommer inte ihåg om det var någon vild fågel som kom hit självmant från början eller om alla fåglar idag kommer från uppfödningen.
Sten
Svar från Vibybo 2017-03-27 16:44
Tack Sten, i byn är det blandad kompott, dock ringmärkta alla vad jag kunnat se. Ungarna ringmärks innan de lämnar boet, det är ett evenemang som följs av lokaltidningen. Förresten när storkarna var rätt nya här, såg jag en stork landa på sjukhusets tak, precis utanför fönstret till en förlossningssal, det fick mig att undra.....
Sedan är det häftigt på sommaren när jag ligger på rygg på gräsmattan, och en stork glider över.
Härliga bilder på Storkarna. Lever Storkar parvis i ett livslångt förhållande? Förra året kunde vi följa ett Storkpar som Bob Bovin bloggade om, och det var kul att följa. Brukar det bli något bobygge i din närhet?
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-03-27 18:03
Där är ett bo i andra ändan av byn, på gårdsbutikens tak. Trohet hela livet? Kanske. De två storkarna som startade på detta tak var utsatta hägnstorkar. Men för några år sedan kom på våren en vår kom en hanne söderifrån och kickade ut rivalen. I år vet jag inte läget ännu, men de tre som jag sett är en för mycket här, det är säkert.
Fint med storkbilder som för mig är lite ovanliga!
Svar från Vibybo 2017-03-27 18:04
Tack Dan, kanske de kan planteras ut i Stockholmstrakten med tanke på varmare klimat?
Läckert med storkarna, de är verkligen magnifika.
Svar från Vibybo 2017-03-27 18:05
Tack du, de är fina att se, och vana vid folk, eftersom det är deras sätt att vara.
Storkar ser jag aldrig där jag bor, var finns dom här nånstans? Fina bilder!
Svar från Vibybo 2017-03-27 21:33
Tack du, storkarna finns på några platser i Skåne, nästan alla utplanterade av storkprojektet en gång. Men vilda kommer också. Just de här bor i Skånes Viby.