Min resedagbok från Kenya augusti 2016

Resan fortsätter

24 augusti 2016

Aberdare är en stor nationalpark med starkt kuperad terräng. Högsta toppen är 3999 meter. Parken domineras av bergsskogar med djupa raviner och bäckar med vattenfall samt hedar i högre terräng. Parken har ett rikt djurliv med de flesta av de arter som finns i Kenya. Olika arter av apor är vanliga. Här hade gruppen en heldag i måndags.

Ol Pejeta Concerancy, som vi besökte igår tisdag, är ett privat reservat med bland annat Kenyas största bestånd av den svarta noshörningen (spetsnoshörning). Vi fick uppleva den svarta noshörningens korta stubin. En skenattack som slutade ett 10-tal meter framför vår bil höjde vår puls betydligt. En noshörning kan lätt forcera en bilkaross med sitt horn.

Noshörning, Solio Game Reserve

Idag ägnar vi oss helt åt Solio igen. Morgonpasset är redan avklarat och startade med ett möte mellan svart och vit noshörning. En stor grupp nätgiraffer och ett nära möte med en vit noshörning hörde till morgonens höjdpunkter.

Räknar med ytterligare en uppdatering innan vi är åter i Sverige på söndag. Glöm inte att kolla på bilderna i mitt album "Kenya" under Fotosidan. Fem nya bilder är inlagda idag.

Hälsningar från Lennart

Inlagt 2016-08-24 13:51 | Läst 1210 ggr. | Permalink
Fantastiska bilder från din resa! Synd bara att du inte lägger upp dom här i bloggen då det nog är många som inte orkar klicka sig vidare till ditt album.... (Går ju även att länka direkt från albumet).
mamiyaolympus 2016-08-24 23:15
Nä just det. Hittar ingen knapp att trycka på.