The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2067 / Bilder från olika idrotter under året! Weltklasse!


Sitter och bläddrar i några minneskort och hittar några idrottshändelser som jag fotat under året! Nostalgia liksom, att titta på gamla bilder! Å andra sidan e alla våra bilder gamla redan efter en nanosekund, tänk på det! :)

Ok, jag skall komma till sak! Ursäkta!

 

Alltså, här e i våras när vi va i Åre för den vårliga och återkommande skidåkningen i Storulvån!  Kan väl berätta att jag varit här sedan 1980-talet. Vad gäller utrustning, så är det här en litet modernare utrustning än vad jag har, plastskor och uppklossad bindning och carvingtelemarksskidor! Å så har han stighudar på skidorna annars skulle han inte kunnat stå så här i uppförsbacken!

Jag själv har en litet äldre utrustning, Asolo Extreme (läderskor) och jag står lägre på skidan och inget carving och så'nt larv! ;)  Och vi går uppför backen, det tar ett antal timmar, tar se'n en fika på toppen, och se'n åker vi ned! Och då har hela dagen gått! :)

 

Å så, Tora Berger, uppför!! Då blev jag imponerad! Jag har sett längdtävlingar tidigare och även i Skate, men inte uppför en slalombacke!! De e bra å se sån't här live, å inte bara på Tv! Man fattar bättre genom att se saker i verkligheten!


En annan tävling, den va litet mer privat, den va när vi va i Grövelsjön nyss, men vi vuxna avstyrde den av förklarliga skäl! Hunden vi har, Roffe, får för sig saker ibland, trots att han e dryga sex år, och borde ju vara vuxen efter hundmått mätt!

 

Vi gick på slätten framför berget Städjan i dalarna, då Roffe plötsligt säger, "Hallå, nå'n tar tid på mig när jag kutar fram och rundar Städjan och är tillbaka!"

Roffe hann kuta iväg en bra bit innan jag stoppade honom med en busvissling och kallade honom tillbaka honom för en liten fråga, hur hade han tänkt sig fortsättningen? Roffe svarade, "När jag e tillbaka så e det ni som skall kuta samma sträcka, och sedan ser vi på tiden vem som vann!"  Då tog jag en liten diskussion med Roffe, onödigt att berätta i detalj, men "vi" kom överens om att skippa den här tävlingen!

Som sagt, idrottsbilder tagna under året! I alla fall e en bild i Weltklasse!

/Bengan

 

Inlagt 2013-10-29 12:27 | Läst 6856 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?