The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2782 / Sötvattenskälla fem meter från havsstrandkanten! Å mera bilder via iPhone!

.

.

"Jaha, ni har varit på Gotland så här års, å vad gör man där då nu då?" Kan inte ge nå't riktigt bra svar på frågan, utan vad det handlar om, det e nog vad man gillar att göra! Å vi har nog alltid varit litet off liksom! ;)

.

För både på båten och på Gotland e det ganska mycket off just nu! Vi gillar dessutom att vandra! Eller rättare sagt kanske, att gå omkring och titta! Även i Visby! Men vi tar det även lugnt, vi satt på Visby Bibliotek och tittade ut mot Almedalen och läste DN och litet annat under en timme under en eftermiddag! 

.

Men det händer saker i gränderna även så här års! Fast här e det färskvatten! ;)

Vi tog bilen med oss på färjan, utan att ha några större bilutflyktsplaner! Första dagen startade vi med ett gående med eftermiddags och kvällsrunda i Visby, och innan dess så hörde vi av damen i receptionen om naturreservatet Halls Hangvar, som ligger några mil norr om Visby, "då åker vi dit i morgon" sa min fru! Jaha sa jag!

Mera färskvatten! Här är sötvattenskällan vid Halls Hangvar! Det sipprade på ganska bra! Å vattnet smakade utmärkt!

Å här kom vi också i slang med några havsfiskare här vid Hangvar! (De här fiskarna står ute i havet upp till midjan och fiskar öring) Å dom sa att vi måste besöka Holms Hällar, å då sa min fru, "dit åker vi i morgon!" Nu hade vi varit på Holms Hällar för c:a femton år sedan, för det kom vi på när vi kom dit, men det gjorde inget att se området igen! På hemvägen blev vi stoppade av polis och jag fick blåsa och visa körkortet! Å se'n stod vi och pratade en kvart!


Fick tips av polisen om ett bra fik i Hemse! Här e på fiket i Hemse!

Å man hinner prata med folk under den här off-tiden! Vi va tex inne hos en keramiker, Jana, och pratade bort minst en timme! Jana hade bott på Oaxen utanför Södertälje, Jana kom från Uppsala, och vi tala om keramik, ugnar, keramikteknik och hundar! Vi köpte faktiskt några skålar också!

Så sammanfattningsvis, så hade vi inte planerat att göra nå't speciellt på Gotland, och vi va kanske där i fel tid tycker kanske nå'n, men för oss va det en mycket bra tid, och tiden bara rann iväg!

.

Å när vi gick vid havet gällde täckbyxa och vinterjacka och toppluva och handskar! Med det va faktiskt planerat! Även thermos och sittunderlag va planerat! Och det finns alltid sol i nå't läläge  någonstans!

Å så åt vi på Bakfickan på stora torget i Visby flera gånger! (de e en liten fiskrestaurang) Gissa varför vi äter där så ofta? ;)

Och som sagt, "Gotlandskameran" va IPhone 4 S! Som funkade bra! (Fast jag hade "livbåten" med i ryggan)

/Bengan

Inlagt 2015-04-18 09:48 | Läst 2004 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Sköna bilder, Bengan. Gillar de två översta, de har lite en känsla av spontanitet och närhet över sig.
Sist jag var på Gotland blev det 100% svartvit film. Kalkstenen gjorde sig inget vidare i svartvitt men allt annat gick utmärkt. Gotland är nog allra bäst vid sidan om högsäsongen.
Hej,
Fint resereportage från de yttre områdena.
Ha det bra
Bob
Det var en fin reportage och beskrivning av ett område utan alltför många turister. Vi har också försökt flera gånger på resor här i Danmark till exempel vid Skagen, vilket inte är att komma fram för turister på sommaren.
Gotland är bara så jävla långt borta.
Hälsningar från Erik / DK