The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3747 / Vad innebär det att supporten för Windows XP har upphört?




"Det går till exempel inte längre att få automatiska uppdateringar
som skyddar datorn"


Ok, har fått uppdateringar de sista året,
så den här jag fick igår kanske va den sista då!

Ha i alla fall en fin helg! :)
/Bengan

Inlagt 2017-05-12 22:51 | Läst 1379 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har Mac och klamrade mig fast vid bästa OSX någonsin, Snow Leopard. Det som lanserades som "No New Features".

Iallafall slutade Bank-ID acceptera Snow Leopard. Jag blev tvungen uppdatera. En vecka på deltid varav ett par timmar hos Handelsbankens oändligt tålmodiga kundtjänst och så kunde jag betala räkningar med dosan och sladden igen. Tre gånger, sen måste datorn startas om.

Trevlig helg!
Windows XP.. ja, det är väl ett tag sen nu.. själv så gillade jag Windows 98 som var före XP! Efter XP kom väl Windows Vista, sedan tror jag det var Windows 7, därefter Windows 8 & straxt efter 8.1, nu är det Windows 10.. Men jag tycker fortfarande 98:an var bäst.. där hade man mer kontroll på det hela.. Har fortfarande XP på min 13 år gamla stationära, men där landar numera endast mina mejl, det går alldeles för långsamt att använda den till annat.. Och den har inte kapaciteten att uppdateras till nått annat heller.. Du har halkat efter med din XP, och problemen kommer öka vartefter tiden går..
Hälsn!
Att inte ha tillgång till uppdateringar kan nog göra operativsystem lite mer osäkert, t ex då du ska göra bankärenden och annat.

Jag körde själv XP väldigt länge, och även Win 98, innan dess, och jag minns att det kunde uppstå en del problem på vissa sidor på webben. När webbmakare, t ex här på FS, gör förnyelser på en sida, så måste de göra det med hänsyn till att användarna använder olika OS, t ex , XP, Vista, OS X 10, och då blir det ju att webbmakarna koncentrerar sig på att sidorna ska fungera för de senaste OS, t ex Win 7 och Win 8 och Win10. Då kan t ex de som kör med XP bli lidande. Du har inte märkt att sidor här på FS uppför sig lite konstigt?

Själv kör jag bara XP till datorer som inte är internet-uppkopplade. Har skrivare och skanners som inte funkar till nyare OS än XP. Till mina alldagliga surfdatorer kör jag Win 7. På den ena har jag stängt av automatiska Updates, och inte gjort några uppdateringar på ett år, och den fungerar inte direkt sämre än den som jag gjort uppdateringar på. Men om ett eller ett par år, så kommer det förmodligen att dyka upp problem på den.

Se till att ha ett bra antivirusprogram, då Microsoft inte längre gör uppdateringar för Microsoft Security till XP.
Hej Bengt.
Hurtigt og sidste nyt: Jeg har netop hørt på dansk TV, at Microsoft har været nød til at lave en sikkerhedsopdateringspakke til XP ??? Prøv at tjekke det.
Mvh. Erik.
Mats 2017-05-15 22:53
Det stämmer, för Wannacry ransomware som sprids just nu. En riktigt elak djäkel som inte bara sprids genom att klicka på nån länk eller bilaga i e-post utan även över nätverk. Krypterar all data den kommer åt och begär lösen för att ge dig en dekrypteringsnyckel.

Uppdatera snarast.

Bästa hälsningar
Mats