The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3905 / Test! Fuji X100 vs Fuji X100F

X100

Jag testade Fuji X100F mot min X100 på Tårtan igår! Nu va testen inte så detaljerad som testare i fototidningar normalt gör! Å så behöver dom ju fylla ut en del i tidningen, och det gör dom ofta med att räkna upp alla grejer som finns i kameran, funktioner som man själv kan läsa om i prospekten! Men dom gör inga "hårda" praktiska fototester! Å de saknar jag! Det kan max bli en semesterbild från New York, bara för att visa att testaren varit där ;) eller bilder på barnbarnen i solsken! Så upplever jag de flesta testerna i alla fall! :)

.

X100F

Så jag gjorde det omvända, jag brydde min inte om funktionerna i kameran, jag fotade! Och i en hård, krävande och skoningslös miljö! Inne på ett ökänt Stockholmsfik! Och ingen satt såklart stilla under fotandet och så jag blev avbruten hela tiden! Det kallar jag vardagsfototest! Och vad blev resultatatet? Några av bilderna ser ni här i bloggen!

.

X100
Å jag vill påstå, att någon milsvid skillnad mellan X100 och X100F upplever i alla fall inte jag! Å visst missade X100F autofokusen också ibland! Nu va det inga tegelväggar eller stillastående porslinskoppar jag fotade, utan som sagt, här och nu i en mycket rörig och rörlig miljö inne på ett fik! (De hela påminde om en ungdomsgård på 1950-talet!)

.

X100F

Men jag tycker ändå att min sju år gamla Fuji X100 med bara 12 mpix och ingen Acros klarar sig ganska bra trots åldern! Bra gjort Fuji! Och det skall ni veta, att en digitalkamera åldras fort, så sju år digitalt, det är nog som femtio år på den analoga tiden!

.

X100F

Nu kommer såklart de som har "investerat" i en Fuji X100F att protestera mot den här testen! "Den e inte seriös! Jag saknar testen mot tegelväggar!"  Å så kan man ta så'nt här personligt, ;) "Ingen skall nedvärdera min nya kamera! Å jag vet var du bor!" ;)

Ok, det va de om de, nu mot nya äventyr, och nya risker! ;)  För jag skulle nog vilja testa X100S och X100T mot min X100 också! Bara så jag e 120 % säker innan jag gör min eventuella "nyinvestering!" ;)
För X100 e en spännande kamera! Och en mycket kul kamera!

/Bengan

Ps. Roffe e vaken, så vardagen kallar, slut för idag!


Inlagt 2017-10-19 10:16 | Läst 1599 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tegelväggar eller inte men roligt med lite nytt ibland som sagt!
Svar från Benganbus 2017-10-19 10:50
Håller med, men försöker kämpa emot ett litet tag till!
/B
DanneWest 2017-10-19 14:58
Du är mycket duktig på det!
Hej,
Man ser heller aldrig någon testare som är rakt på å säger att det är en skitkamera. Undrar vad det beror på.
Hälsa Roffe
Bob
Jag vidhåller; man kan inte på en bild se vilken kamera den är tagen med.
Och då/sen får man dra sina egna slutsatser... ;)
//GöranR
Fann det här citatet, tror du känner igen det:
Bra konsumenter är osäkra konsumenter!
Jag har också en X100 och det enda jag stör mig på är autofokusen, kan typ inte använda multi area utan måste köra med en punkt vald och sen missar den när det är lite mörkt, annars är det en fantastisk kamera som håller trots sin ålder!

Så kort o gott, enda anledningen att jag skulle uppdatera är autofokusen (sen kan det vara bra med wifi om man vill dela bilder snabbt men gör det sällan). Men jag har en XT-1 med hyffsad autofokus så min X100 får hänga med ett tag till!
Svar från Benganbus 2017-10-20 08:12
Det är väl så här jag känner också! Det är autofokusen som ibland gör mig litet osäker. Resten av kameran funkar utmärkt! Även den lilla OK-knappen! :)
Så en säkrare autofokus vore bra. Och det verkar finnas på de senare modellerna avX100.

Se'n e det litet kul att fota med en litet äldre kamera, bara för att visa att det går bra! :)
Men som sagt, vi får se, och med en aningen försämrad syn, så är en väl fungerande autofokus ingen nackdel när man fotar! :)
/B