The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3975 / Kameran som njutningsmedel! Eller tröst! Eller arbetsredskap! Eller vadå?




"Uppgraderingar" av våra fotoverktyg handlar nog i många fall om känslan att få något nytt! Och med det nya få inspiration till bättre fotografi! (Vad bra fotografi nu är) Jag går och våndas med min gamla Fuji X100, som funkar onödigt bra, och som dessutom vägrar att uppträda tillräckligt dåligt för att legitimera en sk. nyinvestering! (Har klagat på Fuji för det här tidigare)

Så vad återstår om inte kameran pajar, eller funkar tillräckligt bra fortfarande! Att satsa på ett nyare modell ändå! Som njutningsmedel! Det må bära eller brista liksom! :)  Somliga kallar det vårt behov av konsumtionströst! Och kanske med en ny kamera få mer inspiration i fotandet! Och så kan man få skarpare bilder med en nyare kamera! För skärpa e viktigt! Och äntligen få en svart Fuji X100! De kanske e anledningen? Då säger en tråkmåns i min närhet, köp en begagnad svart Fuji X100S, för det blir mycket billigare! Dessa sanningssägare! Tråkmånsar e just vad dom e! Å som tur e så har jag inte hittat någon svart begagnad X100S eller X100T i min närhet! :)

Men det e sannolikt olika saker inblandade i våra nyinvesteringar! Å känsliga saker, om nu nå'n påstår nå't! ;)  Jag själv hoppades ändå på litet hjälp från X100! Men icke! Fotade i en garderob i morse men kameran hittade skärpan direkt i halvmörkret! Skitkamera!

Och i morgon onsdag sista Tårtan för den här terminen!

/Bengan

Ps. Å så väntar det roliga om en stund, snöskottning! Äntligen! Suck...
Å det snöar fortfarande, kanske bäst å vänta litet, så jag tar en påtår så länge!

Inlagt 2017-12-12 10:52 | Läst 1312 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Din X100 håller säkert till det kommer en X100 N ? och då blir F mer pensionärsvänlig i pris..
Mv/Gunte..
Kan du inte bara råka tappa den på nåt hårt underlag?
Jag använder också min X100 regelbundet. Bra bildkvalitet, nyckfull autofokus (kör hur som helst ändå med zonfokus till 99%), enkelt handhavande. Snygg! Ingen s.k. uppgradering av denna pärla kommer att bli aktuell. Samma gäller min Nikon D300 och min Leica M Monochrom. (Fast om det ramlar ner 100 oväntade kkr på mitt konto, ska jag överväga en M10 för att få en Leica med färg("film") i ...)

/ Hälsningar, FiCa1
S - Second, T - Third, F - Fourth men vad kommer se'n?
Vi självmedicinerar på olika sätt! Och pris är relativt.
Ser fram emot Tårtan!
//GöranR
Har du testat om den klarar vatten? Lägg den i en spann med vatten över natten. Fungerar den inte så vet du, då får du dessutom skäl att köpa en ny.