The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3981 / Hur mycket nyheter behöver man! Å hur många olika tandkrämer behövs?




Hallå, det e väl bra att kunna välja! Att ha valfrihet menar jag! Man kan då välja den tandkräm man tycker e bäst! Annars blir det ju som ett kommunistiskt samhälle, där staten väljer ut tandkrämen åt en! Nej jag vill välja själv, både tandkrämer, varor, skolor, pensionsfonder, elbolag, mobiloperatörer, filmer, underhållning, och då självklart olika nyhetsförmedlare!

För att såklart kunna ta del av de nyheter som passar mig bäst! Valfrihet liksom! Och det här kan man göra numera tack vara internet! Och man kan även få tag på nyheter som de etablerade mediabolagen inte vill eller vågar skriva om! Nu vet jag en massa saker som man inte vågat skriva om tidigare! Eller som man inte vill skriva om! Ni anar inte vad skumma saker det flyter under ytan! Jag vet!

Det här e bra för frihetssamhället! Ett månginformativt och massinformativt valsamhälle! Ingen styrning liksom! Då får man veta saker! Hela tiden! Viktiga saker!

Ha en bra dag!
/Bengan

Inlagt 2017-12-15 07:56 | Läst 1420 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men det är många som skulle behöva en grundkurs i källkritik. Två enkla frågor är vem och varför? Tänk alla ”döda fiskar” på Facebook som länkar olika artiklar, påståenden, händelser mm utan att ställa sig dessa frågor.

Jag brukar attackera dessa trötta zombies med länkar till passande webbkurser på IIS webbplats eller rekommendera dem att följa nån vettig människa som t ex Dr Emma Frans som en pik mot deras totala avsaknad av källkritiskt tänkande.
Svar från Benganbus 2017-12-15 09:48
Jag tror inte så många förstår styrkan i internet! En oroande styrka, tycker jag, då den befinner sig utanför kontroll! Inte så många politiker verkar uppfatta det här heller, eller så har dom fattat att dom tappat kontrollen, och anpassat sig! Och hur internet redan har möblerat om det politiska landskapet i stort sett överallt i världen! Men vi är ju mest i vår egen intressebubbla, och det e nog inte så konstigt, för det e ofta både roliga och intressanta bubblor! Talade för ett tag sedan med några, mycket trevliga och vänliga, och kunniga, intenettekniknördar, som visste allt om internet!
Men dom hade mycket liten kunskap om det sk. darknet, visste inget alls om Tor eller hur mycket av trafiken på internet som går under radarn...
Nu e jag litet extra negativ, ursäkta! :)
Så nu skall jag läsa litet positivt och roligt, tex serierna i DN! :)
/B
Khalad 2017-12-15 10:13
Instämmer till fullo!
Jo, internet är nog en större revolution än vad åtminstone jag från början trott men Jörgens kommentar är viktig. Man får veta mycket som du säger men vi matas också med mängder av oriktig och osann info och utan källkritik tror jag det kan urholka vitsen med demokratin/ Björn T
Svar från Benganbus 2017-12-15 13:05
Antidemokratiska grupper har upptäckt internet ganska tidigt!
Vi har knappt märkt dom än! ;)
/B