Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3713 / Mera om skärpa!

Jag satt och tittade på en ny objektivkonstruktion i genomskärning nyss på nätet! Tolv linser i åtta grupper och några av dom e asfäriska och i olika glassorter! Häftigt va? Tänk vad man kan göra med modern teknik! Å numera e det inte bara Tyskar och Japaner som kan göra optik!

.Jag tänker på optik från 1930-talet eller 1940-talet! Mycket manuella uträkningar! Fast man hade ju hjälp av "Computers!" Computers = kvinnliga matematiker! (Många kvinnor användes för uträkningar inom industrin då den kvinnliga arbetskraften va billigare även då) Men de här 1930 och 1940-tals objektiven e inte så himla långt från dagens objektiv tex vad gäller skärpa som dagens osäkra konsumenter tror! Ni vet, bästföredatum i alla lägen e det som numera gäller! Men skärpan skulle nog räcka för flertalet av dagens amatörbilder! (Om man inte sitter i en dator och förstorade bilderna för att se skärpan i hörnen)

Så för familjebilder, resebilder, minnesbilder typ, och såklart även konstnärliga bilder, då tror jag att ett sån't här äldre objektiv räcker långt! Tillräckligt långt! Fast då gäller det att hålla emot marknadens tryck, marknaden e smart numera, osäkra konsumenter e bra konsumenter, så det jobbar dom på! :)

Å så finns ju även kompisarnas tyckande om vad för ny slags optik man ständigt behöver! ;)

/Bengan

Ps. Men visst går det aningen litet långsammare att fota med en så'n här optik, å så e det litet bökigt att fota med kameran i en uppsträckt hand över huvudet på en folkmassa,  så de här objektiven e nog inget för pressfotografer!

Postat 2017-04-20 16:40 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3712 / Det fotografiska samtalet, och problem med Fuji-objektiv! ;) Å nästa Tårtan!

I går hade vi en fikaträff i Södertälje igen, och det va på loppisen! Loppisen e ett lugnt ställe, stort bord, bra och billigt kaffe och mycket att titta på! Å vi sitter som i ett bibliotek!

.

Bengt-Åke letar bilder att visa!
Och nästan allt avhandlades! Från bilder, fotografer och till aktuell politik! Och att Bengt-Åke och jag har problem med två av våra Fuji-objektiv! Det har varit diskussioner på nätet att dom objektiven inte e så skarpa! ;)

.

Men frånsett problemen med objektiven, så va det som vanligt kul, fnittrigt och mycket anarkistiskt!

Carpe liksom!
/Bengan

Ps. Å tänkte förvarna litet, nästa Tårtan alltså, i nästa vecka, den tänkte vi ha på torsdag i stället! Men bara denna gången, se'n e allt som vanligt igen, på onsdagar alltså! :)

Postat 2017-04-20 08:57 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3711 / Gatufotografi är ett känsligt ämne!

J.S.Bach...


Och då alla är gatufotografer, eller med andra ord, alla tar bilder på gatan, så därför kommer jag inte att orda något om dagens gatufoto! ;)

Inte i skrift i alla fall,
men sannolikt under fikat i Södertälje i eftermiddag! Det är det som e fördelen med samtal med vänner vid ett fikabord, man kan ofta formulera sig på ett tydligt sätt, som inte ger nå'n större risk för missförstånd! Ok, kanske att formuleringen kan bli litet hård i starten för att få fart på diskussionen, men då vi känner varandra, så kan det bli en bra diskussion!

Å varför då inte samtala på internet?
Förtroliga samtal i ett öppet landskap! Skojaru? Glöm det! ;)

"Men hallå! Jag får ju många gillanden, då måste man väl vara bra på nå't sätt? Eller vad menar du?"

Många gillanden, å kanske från samma intressegrupp! Det blir som Djurgårdare som såklart håller på Djurgården i vått och torrt! "Fattar ni inte att Djurgården alltid e bäst!"
Å e man nöjd med det, så e det väl inga problem! ;)

Som sagt, inget upphetsande om gatufoto här inte! ;)

/BenganPostat 2017-04-19 11:48 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3710 / Vissa fotoböcker kommer man aldrig att bli klar med!

Men det e inte så konstig, det är många fotografer som presenteras, och ofta så leder den här presentationen vidare till andra arbeten dom gjort och andra fotografer! Men det är nog det som e meningen med en så'n här bok! En bra fotografisk översikt!

.

Och inga bilder eller reportage är nya under solen, så länge det funnits fotografer!

/Bengan

Postat 2017-04-19 08:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3709 / Mera om borgarkonceptet! Har även fotat med originalobjektiv till Fuji!

I morgon e det fotofika i Södertälje och då sitter C Z Biogonen på X-E1:an! Den e hyffsat skarp den också!

.

Har även prövat Fujis egen optik, 35 mm 1,4!  Fujioptiken är också bra! Inte tu tal om annat! Men i morgon blir det Biogon 2/35 som sagt!

Inte så mycket annat att rapportera!

/Bengan

Postat 2017-04-18 23:58 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 745 Nästa 

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt