Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6001 // Fotofika IRL på Tårtan nu på onsdag! Och om den riktiga fotografin! ;)

Som sagt, fotofika IRL på Tårtan nu på onsdag 10 april från 15.00 c:a! Väl mött! För övrigt inte så mycket nytt vad gäller den "riktiga fotografin!" Så kallar en del ungdomar det analoga! ;) Nåja, det går att ta bilder digitalt också tycker dom nog, men har man inte varit med på den analoga tiden så kan det analoga vara både nytt och spännade!

Jag själv växlar mellan snabbmat och hemlagat så att säga! ;) Mobilen och digitalkameran är utmärkta till att fota med, och fungerar även som anteckningbok! Men att fota analogt ger mig mer tillfredställelse, även om det inte går lika fort!
Alla blir saliga på sin fason som han sa! :)

Jag har missat några torsdagar på Viksängen, där jag brukar lämna min färgfilm till framkallning! Men filmen ligger inte i sjön, den ligger i kylskåpet! ;)
Och där ligger även några svarvita rullar och väntar! Inte heller dom ligger i sjön! ;)

Nog för nu, för vårvärmen väntar och Sessan måste ut på morgonpinken! (Vi har hundsällskap några dagar)

/Bengan

PS!

Postat 2024-04-08 07:18 | Läst 448 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6600 // Dyr kamera tar bättre bilder? Och dyr klocka visar tiden bättre?

Nåja, en viss precision fodras väl för att mäta tiden bra! Det är väl likadant med en kamera! För att ta bra bilder menar jag! Tänkte på det när jag läste om en klocka i morse! Klockan på bilden här ovan! Men det kanske är så som med dyra kameraror, vissa är mest för att visa upp! ;) Men sedan gäller det gamla vanliga, betraktaren måste ha kunskap om vad som är bra eller dåligt eller dyrt! Annars e det ganska bortkastat att köpa en dyr grej och ingen fattar att den e dyr! Om det nu inte blir väldigt bra bilder med den dyra kameran, eller att den dyra klockan mäter tiden väldigt bra!

Annars rätt lugnt i Gnesta, vi är sällskap till Sessan ett tag, då Sessans Matte och Husse åkt till Himalaya i fjorton dagar!
Och vad gäller det fotografiska, så sitter jag vid datorn och skall plocka fram bilder till utställning i ABF-huset, Södertälje, nästa lördag!

Annars rätt lugnt som sagt!

/Bengan

Ps. Det finns såklart dyrare klockor, tex Patek Philippe, “Calibre 89”: En av de mest komplicerade fickuren någonsin gjorda. Jubileumsklockan som gjordes inför urmakarens 150:e jubileum påbörjades 1980 och färdigställdes 1989. Den såldes hos Antiquorum 2004 för 60 miljoner kronor!

Postat 2024-04-07 08:12 | Läst 473 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 6598 // Facebook-gruppen Bilden visar sina bilder i Södertälje!

Ångfartyget Ejdern i Södertälje! Kamera, Leica Standard från 1932 med Kodachromefilm!

Nu är det äntligen dags att bryta upp från datorn och komma ut IRL! Och träffpunkten är i Södertälje! Vi träffas, snackar, tittar på bilder och pratar även kameror! :) Och ibland kan någon tycka såklart, "jag har inte så många nya bilder att visa!" Jag brukar säga, - det kommer inte samma människor varje gång! :)

Jag tror det här med att visa nytagna bilder hela tiden, och då helst varje dag, hänger ihop med digitalkamerans intåg i fotovärlden! Och kanske även med internet och tidstempot! "Lägger du inte ut en bild varje dag, eller blogg, så finns du inte"  ;)

Och det kan även finnas djupare psykologiska orsaker till bilder varje dag, leveranstvånget! ;)
Man tror man fortfarande är på jobbet och måste då leverera varje dag! ;)

Hur som helst, det är faktisk mycket trevligt att träffas IRL!  :)

.

Och då som sagt, vad gäller utställningen, så är den i ABF-huset (Södertälje C), c:a 5 minuters gångväg från Pendeltågsstationen!

Väl mött IRL!

/Bengan

Postat 2024-04-06 07:51 | Läst 359 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 6597 // Ett slags drömspel kanske! ;)

"Tid och rum existerar icke; på en obetydlig verklighetsbakgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster; en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer. – Personerna klyvas, fördubblas, dunsta av, förtätas, flyta ut, samlas. Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag."

Så blir det nog när jag ser mina bilder många år efteråt! Det kan bli en tillrättalagd verklighet!
Och det går väl bra! För mig själv i alla fall!  :)

Och jag fortsätter med den utgångna färgfilmen! Och jag förstår helt klart varför det går så sakta! Jag tangerar en annan tid!  :)

/Bengan

Postat 2024-04-05 07:26 | Läst 446 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6595 // Carpe liksom! :)

Jag sitter och kollar igenom ytterligare en kartong med diabilder och undrar varför har jag tagit så många bilder?  ;) Och tanken kommer åter på en fundering jag fick i en tidigare blogg, "Du berör en öm punkt hos alla amatörer, även om dom inte vill erkänna det! Vem ska ta över alla mina bilder? Är någon överhuvudtaget intresserad av alla mina negativ eller överfulla hårddiskar? Eller hittas våra bilder i en sopcontainer, eller i en dator på återvinningen i bästa fall!"
De här tankarna går inte helt att undvika! ;)

Så lösningen på det här kanske är:
- Bry dig inte om eftervärlden, för den vet du inget om, fotografera nu och njut medans du kan!
Och skaffa den kamera du längtar efter innan det är försent! :)
Carpe liksom!

/Bengan

Ps. Den här slutklämmen har jag lånat från Gilgamesheposet! Inget nytänk, det har funnits tänkare tidigare! Även att låna av! ;)

Här är en länk som förklarar eposet!

Postat 2024-04-04 12:50 | Läst 376 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 1322 Nästa