Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3003 / Night Hawk

Bländare 2,4, 1/15, 800 ISO med iPhone 4 S

.

För övrigt när det gäller natt och mörker, så kommer här ett citat från Harvardprofessorn Robert Paarlberg (artikel från SvT) om att anpassa sig!

"Som ett rikt och teknikoptimistiskt land räknar USA med att kunna skydda sig och anpassa sig till klimatförändringar, menar Robert Paarlberg. På samma sätt väljer allt fler amerikaner att anpassa sig till den ökande fetman, man kan leva ett bra liv som tjock med hjälp av mediciner.

– Vi har världsledande sjukhus och har man råd kan man leva ett långt och produktivt liv som tjock. Vi ser en trend att man alltmer håller diabetes och högt blodtryck i schack med hjälp av mediciner.

Även miljöförändringar som erosion och ökade havsnivåer på grund av ett varmare klimat kan man skydda sig emot, tror Paarlberg.

– Vi är ett ganska glesbefolkat land, vi omges av två hav. Vi har till skillnad från fattiga länder i tropikerna råd att skydda oss mot stigande havsnivåer genom att bygga murar eller flytta längre in i landet."


Ha en bra dag,
även om dagen blir kortare och kortare!
/Bengan

Postat 2015-10-19 09:34 | Läst 1851 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3002 / Min sammanfattning av LP Auktionen! Nördblogg alltså! :)

.

Nördar kan sitta och titta på saker som andra kan kalla för petitesser! Å andra sidan, kan man inte de här petitesserna så gör man sannolikt inga fynd i sitt ämne heller!

Och LP Auktionen var intressant, jag hade inte varit där sedan 2007, tror jag, så det va kul att se den nya auktionsplatsen Nalen också, av flera skäl! Och vad gäller Leicor på auktionen, så blev vissa  hyffsat billiga! Kanske inte så bra att veta om inför nästa auktion, om jag skall dit! ;)

.

Men de va två nördsaker som dök upp, en före auktionen, och en på auktionen, där fyror va inblandade! Nu e det här en nördblogg, så nördarna fattar vad jag menar!

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

/Bengan

Ps. Svågern med fru kom på besök i en ny bil i dag! Fast bilen va begagnad sa han! Men den såg ny och fin ut tyckte jag! Jag fick åka med en bit, fin familjebil verkar det som, med schyssta djupa säten! Man satt fast i dom liksom!

Postat 2015-10-18 20:12 | Läst 1272 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3001 / Det va femtio år sedan jag va här sist!

Nostalgia kanske det kallas, att vilja återse platser där man varit för många år sedan! Men de flesta platser har ofta förändrats eller försvunnit efter femtio år! Det må vara biografer, ungdomsgårdar, ställen man bott på, träffpunkter eller vad det nu är! Men om finns platsen kvar, så kan det vara lockande att komma tillbaka! Men allt beror nog även på vilka upplevelser man haft där tidigare!

.

I går var jag tillbaka på Nalen! Tror det va 1964 eller 1965 jag va här sist!
.

Fast den här gången, i går alltså,  va det en annan aktivitet i Harlem än då jag va där 1964!
Mannen med de röda byxorna är fotografen Anders Engman! 

.

Nalen 1964

Så här såg det ut för femtio år sedan i stora salen på Nalen! DN-fotografen Roland Jansson syns längst till vänster i bilden och sångaren i förgrunden är Otto Brandenburg och det va här Twisten kom till Sverige!

.

Men inredningen är nästan oförändrad sedan 1960-talet, det tycker jag är roligt! Kan det här vara Harry Persson?

.

Nalen

Å i lokalen på Nalen där LP Foto hade sin auktion i går, där såg det ut så här 1964! :)

/Bengan

Postat 2015-10-18 10:10 | Läst 1746 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3000 / Jag va i Stockholm idag, gissa var jag va!

.

.

De va en mycket trevlig dag!

/Bengan

Postat 2015-10-17 18:44 | Läst 1540 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2999 / Att dana sin karaktär! Eller Zen och konsten att sitta overksam!

I dagens samhälle omges vi av det mesta i mängder! Det är mängder av mat, av nöjen och av prylar! Att kunna välja vad som är nödvändigt är ofta svårt, utan man tar allt för säkerhets skull! Och om man inte hänger med i det här, så blir man sedd som litet underlig och även hotfull!

Men man kan faktiskt träna sin återhållsamhet, och dana sin karaktär alltså! Och det kan ske även när man besöker platser där alla nöjen eller alla prylar finns!

Som att gå i kloster på nå't sätt, man sätter en mur mellan sig och verkligheten! Kineserna kallar det att ta kuan, en upphöjd position. Man är i ett större perspektiv liksom, där man inte frestas av det lilla, eller av några nya eller världsliga  saker! De e som tjuren Ferdinand, hur man än hetsar honom, föredrar han att bara att sitta och njuta och titta och dofta på blommorna!

Ni har säkert redan fattat att jag skall gå på LP Auktionen i morgon! : )
Och inte bjuda på något! : (

.

Annars e allt som vanligt! Jagade Roffe med soppsleven igen på eftermiddagen! Å inte en droppe pink släppte han ifrån sig på sleven! Senare när vi va ute och gick på en gångväg, utan soppslev, pinkade han litervis på alla stolpar han såg!


/Bengan

Ps. Och har hittat en tänkbar anomali på en grej i LP katalogen...
Skall bli intressant att titta på grejen i verkligheten och se om det stämmer! :)

.

Postat 2015-10-16 20:36 | Läst 1479 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 717 718 719 ... 1318 Nästa