Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2947 / Varför jag fotar med en iPhone 4 S mest just nu! :)

.

Mycket tålmodig fotomodell! Tack!!

Jag håller inte på att lämna Leican eller Fuji X100 i mitt fotograferande, det är inte det som det handlar om, utan jag har hittat något annat som också är intressant och spännande! Och vill såklart pröva gränserna! De e bara nyfikenhet det handlar om! :)

Kortblogg, för jag e på väg till Gnesta Konstrunda, som börjar 11.00!

Ha det!
/Bengan

Postat 2015-09-05 09:43 | Läst 1839 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2946 / Hur mycket kamera behöver man egentligen?

.

Jag menar som fotande amatör! Jag funderar på det här när jag tittar på mina 30 x 40 printar som jag nyss fått från Crimson! "Kameran" som bilderna e tagna med, är en iPhone 4S, som är några år gammal! Å jag tror den har 8 mpix! Å knappt några inställningar! Jag kan väl tycka att iPhonens bilder blir som när jag fotar med Tri-X i min M Leica! Ganska bra alltså! :)

Men som frågan nästan blir, hur mycket kamera behöver man egentligen för att ta vardagssnapshots?

Eller nästa fråga,
för att ligga ännu litet sämre till, har de flesta för mycket kamera för sina bilder? ;)

/Bengan

Postat 2015-09-04 10:52 | Läst 3067 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 2945 / Förberedelser inför Gnesta Konstrunda pågår in i det sista!

.

Här besökte jag Lars Hillersberg under Gnesta Konstrunda för ett antal år sedan.
 

Och jag hoppas att jag får de sista av mina bilder från Crimson idag! Och i eftermiddag så sätter jag upp bilderna i en lokal hos Åmells möbler i Gnesta tillsammans med tre andra konstnärer, Stina Berge, Hans Christian Nygård och Dan Crona!

Det här med att vara flera konstnärer i samma lokal, de e både spännande, kul och intressant, både för besökarna och för oss oss själva!

Så det blir till att vattenkamma sig i morgon! :)

/Bengan

Postat 2015-09-04 07:44 | Läst 1387 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2944 / Att få "spana" färdigt! Eller Turings stopproblem!

Å det här e en lång blogg, vill bara varna för det!

Normalt så går jag med Roffe i "bebyggda trakter",  i sta'n eller på gångvägar i och utanför själva orten, och där har såklart många andra hundar gått också, så då e Roffe fullt upptagen med att nosa och kolla läget! Säkert mycket intressant för Roffe!

.

Men i går kväll gick jag och Roffe ut på en åker där bonden nyss hade kört för att ta in säd! Och där hade det inte gått så många hundar,  så Roffe gick nu med huvudet uppe, utan att nosa i backen, och tittade ut över fälten i stället! Men stannade till ibland då han hörde nå't i gräset! Å på bilden här ovan, sa Roffe att det står en människa å tittar på oss! Hen står vid den röda ladan!

.

Så nu gick han inte med nosen i marken som ibland gör honom helt ovetande om saker och ting runt omkring, utan nu stod han bara och tittade i fjärran! Frozen dog liksom! Eller Dog Nirvana...? ;) 

.

Roffe drog upp mig på en åkerholme där det fanns en berghäll, han ser bättre där sa han! Och där stod han sedan och spanade vidare! Spanande en mycket lång stund! Jag gav honom all den tid han behövde för att spana klart och fundera färdigt! Och mörkret föll!

Jag kan tänka på det här själv när jag e i sta'n, eller på andra partyliknande platser, där det händer saker hela tiden! Som på ett nöjesfält! Visst e det intressant och spännande när allt händer, och man är ständigt upptagen, men man uppfattar nog inte så väldigt mycket, även om man tror det!
Som Roffe när han nosar med nosen i backen! 

Sammanfattning då?
Men jag tror det e bra att kunna ta sig stunder av stillhet ibland! Som Roffe gjorde i går! Man måste få "spana klart" då och då!

Det e som Turings Halting Problem! Du måste ge dig tid att tänka färdigt,
då först vet du svaret! ;)

Vad vill jag säga med det här då?
Ja säg det! ;)

God kväll i alla fall!

/Bengan

Postat 2015-09-03 20:07 | Läst 2487 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2973 / ...a most interesting lens for the Leica!

.

Jag har suttit med lupp på ett antal negativ, och sedan suttit och tittat på förstoringar i Photoshop, och jag vill påstå, att Jupiter-3, sn: 5602279, i LTM-fattning är mycket bra! Så bra att jag inte ser någon skillnad mot den Sonnar 1,5:a som jag jämför med!

Nu brukar Jupiter-3 vara bra, men här kan jag se att den här Jupiter-3 är mycket, mycket bra!

Inte så mycket mer att orda om just nu!
Ha det!
/Bengan

Ps. Är åter efter första pinkrundan med Roffe!
Vill också berätta vad för kamera jag använt för produktfotot av M Leican och Jupiter-3!  Nu tycker nog somliga att det inte e nå'n riktig kamera, men jag tycker den funkar bra, bla till sån't här! Visserligen har den inte utbytbar optik, och jag har inte riktigt koll på vad för exponering den använder, eller vilket ISO, men jag tycker den klarar "produktfotojobbet" bra! Tillräckligt bra i en blogg i alla fall! Å ni vet nog vad det är för "kamera!" ;) 

Postat 2015-09-03 08:20 | Läst 2623 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 734 735 736 ... 1324 Nästa