Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2938 / Att fota bröllop e svårt!

.

Jag tog några bilder på ett bröllop i går, men jag tycker det e svårt att fota bröllop! Troligtsvis beror det på att jag så sällan fotar bröllop och att jag inte har rätt utrustning! Som tur va så va en riktigt bröllopsfotograf inhyrd, så jag tog mest mingelbilder! Men det e svårt även det, när motivet rör sig, speciellt under dans och då ljuset växlar hela tiden och jag fotar utan blixt!

Det blev en lång dag igår, så i dag e vi litet sega,
så en promenad kommer att sitta fint!
/Bengan

Postat 2015-08-30 10:21 | Läst 5664 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2937 / Funderingar på nutiden!

.

#2746682

Man kan göra, och gör ofta flera saker samtidigt numera, för då spar man tid! Multitasking kallas det! Å vi som inte klarar av, eller vi om inte gör flera saker samtidigt, e kanske inte riktigt med i tiden antagligen!

Men jag tror, ibland i alla fall, eller kanske ofta, att när man gör flera saker samtidigt, så kan man missa saker, tex det subtila, eller det finstilta i ämnet! Även i bilder!
Å kanske även i relationer..?

Ha nu en fin dag!
Det ser ut att bli en fin dag faktiskt!

/Bengan

Postat 2015-08-29 08:41 | Läst 5966 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2936 / Tappa nu inte sugen i åsiktsröran här på Fotosidan! ;)

.


Tror det är viktigt att ha några saker i åtanke, i alla fall för nybörjare, men kanske även för osäkra fotografer som är på Fotosidan! Och det va Joakim K E Johanssons kommentar i en blogg nyligen som påminde mig igen om det här! Man glömmer lätt bort saker!

".......att bygga ihop ett fotbollslag med allt från totala nybörjare, motionärer och gamla korpare till regelrätta ligaproffs. Det blir inge bra :-) "

Och det här visar sig kanske mest i sk. bildkritik eller liknande! Man kan få tyckanden och kritik från fotografer med mycket stor kunskapsspännvidd, eller hur man vänligt formulerar sig! För nästan alla har ju internet!

Man skulle kunna jämföra det med att ha hund ;) där träffar man olika hundägare, som har olika åsikter hur man "uppfostrar" hundar, och utgångspunkten brukar ofta vara, "Jag har haft hund så länge, och har haft många hundar, så jag vet nog!" ;)

Hur göra här på Fotosidan då? Om man vill försöka utvecklas som fotograf! Nu vet jag att utveckling betyder olika för olika människor! Som hunduppfostran! ;)

Det e som vanligt, man får bestämma själv vad man vill göra här på Fotosidan! Å då kanske försöka välja rätt "fotolärare" helt enkelt, och skippa andra, eller inte låtsas om dom! För jag tror det e viktigt att inte glömma bort den stora spännvidden på "bildlärarna" som finns här på FS!
Så att man inte tappar sugen direkt efter några tyckanden!

Å så tycker jag det också e viktigt att ändå försöka göra sin grej! Även om inte alla "bildlärare" gillar grejen, utan blir oroliga över det ovanliga! "Så där kan man väl ändå inte fota!!"
Och även om man inte får några kommentarer, så betyder det inte att det är en dålig bild! Den kanske bara e ovanligt, och har ett nytänk, för även ett nytänk kan vara svårt för några i korpgänget! ;)

Så lycka till,
som han Ahlmark sa en gång!


Å ha nu en bra höstdag!
För mörkret närmar sig mer och mer! :)
/Bengan

Postat 2015-08-28 07:40 | Läst 6071 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2935 / Till det svartvitas försvar!

.

"Varför försvarar jag det svartvita?"

.

"Jo det svartvita har vissa speciella egenskaper - intensiv skärpa, kärvhet, renhet, klarhet och påträngande strukturverkan och är i sig själv en abstraktion, en koncentrerad och förenklad bild, en översättning, och inte bara en illusion av verkligheten"

.

"Så länge färgen bara väller ut på bredden, så är det lätt att stå upprätt och sjunga det svartvitas lov!"

.

"Och i färgens än så länge kolorerade massa, är det svartvita ett livsviktigt andningshål"

/Bengan

Ps.  Boxaren heter Anni Viante, och texten om det svartvita står Kurt Dejmo för, och jag har tagit träningsbilderna nere i lokalen på Kocksgatan 24!

Postat 2015-08-27 12:33 | Läst 2474 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2933 / Saknar faktiskt två bloggare här på Fotosidan... ursäkta!

En gång för länge sedan, men det va inte för så länge sedan faktiskt, så bloggade två bloggare ganska ofta här på Fotosidan! 

Ok, det händer saker i livet, både positivt och negativt, det vet jag! Sån't e livet liksom! Men jag saknar i alla fall de här två bloggarna! Det e det jag vill säga!

Men Obs, nu e det här inget personligt mot andra som bloggar, men man kan väl ändå få tycka att det va litet, litet bättre förr! Litet i alla fall! ;)

Nog för idag!
Å idag e det Tårtan!

/Bengan

Ps. Och ursäkta igen! Borde väl presentera de här två bloggarna för er som e nya bloggare här på FS! Från vänster, Micke Borg och Bernt Carlzon!

Postat 2015-08-26 09:10 | Läst 2668 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 736 737 738 ... 1324 Nästa