Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2802 / iPhone 4 S och en Leica!

Här kommer några till bilder  som e tagna med iPhone 4 S på Stadsbiblioteket/Sveavägen i Stockholm under stadsvandringen! Och som jag sagt tidigare, jag är imponerad av den kvalitet som det blir på bilderna från iPhone! Så för mig räcker den här bildkvaliteén helt klart för bloggen! Förstora gärna bilderna, så tror jag ni förstår vad jag menar!

.

Närbildsfoto på grejen som syns på den översta bilden! Det är ett vred på en vattenkran! De e därför det e fyra armar! :)

.

Å jag använder HDR nästan hela tiden! Det mörka beckar inte igen helt, å det ljusa blir hyffsat, som ute på gatan!

Å så litet underligt på en bild! :)

Så den som vill klura litet, så e det något underligt på en pryl som syns på den här bilden! :)
 

Och på onsdag som sagt, så e det Tårtan igen!

/Bengan

Ps. Och här nedan en bonusbild från Kafé Valand via iPhone 4 S

Postat 2015-05-04 21:29 | Läst 1905 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2801 / Sitter och laddar för dagens projekt! Och så litet Nostalgia!

Iliaden

De e väl modernt, att ha projekt? Modernt e det väl också att leverera! I vårt fall, leverera bilder! Det effektiva och moderna tänket kryper in även i hobbyverksamheten! Leverera! Arbetsflöde! Projekt! Och som sagt, e man inte med i det här tempot, eller ett Facebookliknande flöde, utan tar en bild i taget litet då och då, så kommer nog frågan till slut, "har du slutat att fotografera?! ;)

Vad gäller mitt huvudprojekt i dag ;) så e det att åka och köpa en pall värmepellets! Men först måste jag ut med Roffe, och sedan bygga om bilen till en lastbil! (Skoda Fabia e grundstommen) Se'n blir det tre vändor till Granngården! Pallen består av 52 säckar à 16 kg. Jag lastar in en 16 till 17 säckar var vända i lastbilen, kör hem och lyfter in i garaget, och så åter för nästa lastning! Så sammantaget så lyfter jag 104 säckar, á 16 kg! Räkna ut den sammanlagda vikten på det den som kan! ;)

Och efter det här, så blir det en påtår!

Vad gäller nostalgi, så uppstår det ofta hos mig när jag är tillbaka på platser där jag varit som barn eller då jag va yngre! Men det e väl inget konstigt!  Det blev litet sådant när vi va i området runt Stadsbiblioteket på Sveavägen för några dagar sedan och gjorde stadspromenaden! Jag ser ju även hur området har förändras!

Nog om detta! Uppryckning! Framtiden e här och nu!
Nästa projektet väntar! Håll tempot! Jag fotograferar i massor, alltså finns jag! ;)

/Bengan

Ps. Och man kan faktiskt se vissa projekt på flera sätt, här i pallprojektet så får jag även litet motion!
(Och tar såklart med min reportagekamera, iPhone 4 S!)

Postat 2015-05-04 07:26 | Läst 2056 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2800 / iPhone e nu kompis med M Leica!

I går gjorde jag, min fru och några vänner en stadsvandring! Vi brukar göra så någon gång per år! Å sta'n i det här fallet e Stockholm! Jag hittar fortfarande ganska bra i Stockholm, även på smågatorna, och det tycker våra vänner e spännande! Att göra Stockholm via smågator alltså! Och det blir mycket prat under tiden! Och det tar nästan en heldag, i går från 11.00 till 20.00!

.

Och i går va starten på Kafé Valand på Surbrunnsgatan! Men vi kände nog att Kafé Valand inte finns kvar så länge till! Så passa på ni som vill se Valand innan det är försent!

.

Sedan gick vi över till Stadsbiblioteket och kollade litet. Stadsbiblioteket här på Sveavägen va mitt Fritids på se'nt 1940-tal och tidigt 1950-tal! 

.

Stora salen i biblioteket är imponerande!

.

Vid en av ingångarna vaktade en hund! Nåja, hunden tycket det va spännande att det kom ut människor hela tiden ur den här svängdörren! :)

Sedan gick vi upp till Observatoriet och gick runt det några varv och tittade även in på fiket som ligger däruppe, sedan gick vi ned till City för en öl, se'n vidare till Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen.

.

Efter att vi tittat på Gamla Riksdagshuset så beundrade vi utsikten över Riddarfjärden!

.

Vi passade även på att titta in på Galleri Kontrast där Nordens fotoskola hade vernissage! Mycket intressant fotografi!  Temat är Gränsland. (Visas 2 -24 maj)

Och sedan gick vi upp på Söder, via Slussen/Saltsjöbanan, sedan trappan upp till Mosebacke, och vidare promenad ned mot Nytorget, för att avsluta dagen på en restaurang!

.



Jag tog bilder under vandringen både med iPhone 4 S och M Leica! Men det är bara iPhone-bilder i bloggen,  Summicron-bilderna kommer senare! Men visst räcker det ganska långt med iPhone-bilder i en blogg? Förstora gärna upp bilderna, så ser ni om dom e tillräckligt skarpa!

Och det va en trevlig stadsvandringsdag, och med ett praktiskt kamerakomplement som sagt! Jag tycker i alla fall det e praktiskt, iPhone och M Leica! Nu känns det som om dom e bra kompisar också!

/Bengan

Ps.  På onsdag nu i veckan är det Tårtan! Från 15.00 c:a! Väl mött där!

Postat 2015-05-03 19:34 | Läst 2411 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2799 / Den osynlige fotografen! Gatufoto alltså! Och musik till Valborg!

Att fotografera bland människor kan vara både lätt och svårt! Tex vid gatufoto! Många gånger ligger dock problemet hos fotografen, man är inte riktigt bekväm med att stå med en kamera mitt bland en grupp människor och sedan försöka fotografera! Men det här är såklart olika! :)

Den "kamera" jag provar just nu, med den "kameran" e man nästan helt osynligt! Man får som en osynlighetesmantel över sig! Eller ingen bryr sig, för att tala klartext! Och det e väl perfekt vid gatufoto?

En liten parentes i sammanhanget, det e att man kanske blir litet för osynlig på Fotosidan också! ;) För det här e ju ingen riktig kamera! För fotografering e ju litet av en prylsport! I alla fall bland oss amatörer!  " Oj vilken fin kamera du har! Oj, oj, oj, e det en Leica också!"  ;)

Ok, nog skämtat, jag e ju där bland prylarna jag också, men tycker att den här iPhonen som jag fått ärva, e mycket spännande, både genom att bildkvaliteén räcker långt, och att den funkar så bra i bloggen!  Men även att man blir ganska osynlig på sta'n! Eller att ingen bryr sig! Det här kan såklart skapa andra problem,  att ingen bryr sig alltså! Existensiella problem för ett etablerad Leicafotograf! ;)

Ok, slut på orerandet, här kommer bilder! iPhonebilder! :)

.

Här är ett svårt fotoläge! Motljus, speglingar i en regnvåt  gångbana, men jag tycker iPhone klarar det bra! Man ser delar av molnen, men även antydningar av struktur på kvinnans svarta ryggsäck!

.

Den här bilden har jag visat tidigare, men även här tycker jag iPhonen klara sig bra! (Här är det dock litet rörelseoskärpa inblandad, då det e fotograferat på fri hand med lång slutartid)

.

iPhonen fungera även bra hemmavid! Fast här är man inte osynlig! "Jag ser nog att du fotograferar mig!"

De va de om detta!

/Bengan

Ps. Fira Valborg ja, vi satt framför datorn och titta på Alan Parkers Commitments! De va så länge sedan vi såg filmen, så det blev som en ny film! Rekommenderas för er som inte sett den! Musiken, miljön och så människorna i Dublin!!!
https://www.youtube.com/watch?v=3paf2TLrgsg 

.

Postat 2015-05-01 10:34 | Läst 2975 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2798 / Alla människor har en historia att berätta!


Besökte Brunos bildverkstad i går i Gamla stan, och gick sedan vidare upp till Slussen och vidare för att träffa Gunnar Smoliansky. I gången Blå bodarna i Slussen, står en musikant.

.

Tar några bilder, går fram och frågar varför, får veta, och tar några bilder till!

.

Men den här historien stannar oss emellan, men klart intressant att få höra!

/Bengan

Ps. Kamera iPhone 4 S.  Bländare 2,4, 1/15-del och ISO 500

.

Postat 2015-04-30 07:13 | Läst 6118 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 761 762 763 ... 1322 Nästa