The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1301 / Vilken typ att fotografi kommer att vara intressant i långa loppet?

 

 

BK Sparta

 

 

Nu är det här ingen kritik till nå'n som "fotar fel" liksom, kanske lika bra att säga det  ;)  utan det är bara en personlig reflextion efter att jag sett ett Svt Play program om fotografen Roger Schall.  (Tack för den länken Affe Ryhn!)

Och det som Roger Schall fotograferat under åren var i stort sett bara bilder på människor i olika situationer, visserligen ungefär samma typ av bilder vi ser i våra veckomagasin i dag,  och kanske inte så representativa över en befolkning som helhet, men ändå mycket intressant!

Så jag tror, att det är den här typen av fotografi, bilder på människor i olika situationer och miljöer, det är den typen av fotografi  som alltid kommer att intressera efterkommende generationer, och blir då en fotografi som kommer att  "överleva"!  ;)

/Bengan


Länk till programmet om Roger Schall

 

Inlagt 2011-10-31 11:55 | Läst 9497 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det här är ett annat bra exempel på fotografi som kommer att överleva riktigt länge och det är också ett bra exempel på att man ska låta hjärtat vara med när man fotar: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/73173.htm
//Chasid
Jag läste också Affes inlägg och såg filmen. Högintressant! SVT har många fina dokumentärer om fotografi. Riktigt kul jämfört med utbudet i mer kommersiella kanaler.
Jag tror att det är just de som fotograferar fel som kan bli kvar. Mediabilderna som rusar förbi kommer bara att bli ett brus om 200 år. Det är kanske bara de bilder som är unika och fel som blir kvar. Men bara om de hamnar i våra riksarkiv.
Plåta unikt och bli kvar. Se Man Ray.
Vem kommer ihåg Åke Borglunds bilder i Se? Om 200 år?
Mvh
Bob
Lustigt, igår va jag på Fotografiska med en vän. Jag kom att kommentera Levitt's bilder, som jag upplevde som ganska "tråkiga" (visst är det förmätet). Människor och i miljöer kors och tvärs som kanske inte sade så mycket.
Tanken jag lyfte där och då va, att då, va foto ganska exklusivt, få hade en bra kamera. Idag, har "alla" en bra kamera och det plåtas hejvilt.... Dokumentärt.

Det vi tittar på idag, är det som plåtades förrigår. Det vi plåtar idag, är det "vi" kommer att titta på i morgon. Orkar vi med att om 50 år se 100 Levitt eller Breson??

Inte vet jag. Men det jag vet, är att Alla, idag har en kamera, och inbilla dig inte att de inte skulle kunna va Gatufotografer...... ;) Tiderna förändras!!
Canon 1Dx med filmfunktion... oj, förlåt, det är ju inte foto.... Eller??