The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2273 / Fåfängligheters fåfänglighet, säger Predikaren, Windows XP går i graven, vad göra!!??

 

 


Kollat på nätet vad som gäller inför katastrofen! ;) Här är några tips jag hittat! 

Björn Törnroth / Nettitonttu
http://www.nettitonttu.fi/?p=XP_death

Påvels blogg
http://pavel.frimix.se/2014/02/15/windows-xp/

En av författarna, Påvel,  beskriver XP-användare så här! 

"De är inte intresserade av datorer. De vill göra sina saker. Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna.Dessa användare är konservativa. Om de en gång har skaffat ett program är det det som gäller, även om det inte är särskilt bra och att de till och med känner till andra program som är bättre. Deras datorer är ibland små reservat av föråldrade program, programversioner och arbetssätt som gjort moderna tidens designslynglar vansinniga. Trots detta producerar dessa användare, mer och bättre än någon designslyngel. Deras arbetssätt är välrepeterat och de vet vad de vill göra."

Ok, känner igen det här!  Inga nyheter e bra nyheter!
De e jag som fixar nyheterna via XP! ;) :)

Men, va f-n skall man göra framöver! Någon som har nå't enkelt tips?

Jag vill kunna köra PS 7.0, läsa hotmail, skriva i Word, kolla på Tv ibland och skanna bilder,
de e väl i stort det jag behöver....!?

Jag lutar nog åt det enkla, det enkla för mig alltså, de blir väl att börja kolla på en ny dator framöver..

Den dator jag har nu, den e från 2003, värsting då, men inte nu! ;)

Några funderingar? 
Någon?

/Bengan

Ps. Och under åren så har jag nog märkt att vissa "moderna! program, inte riktigt spelar ihop med XP. Men det e nog en medveten företagskonspiration mot oss XP-ägare! ;)

 

 

 

 

Inlagt 2014-04-09 08:26 | Läst 5632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har en liten netbook som jag installerade Linux på när jag bytte hårddisk. Photoshop 7 för PC fungerar utmärkt på den och jag kan läsa min webbmail utan problem. Word har jag inte testat på Linux men jag tror att även det programmet funkar. Datorn blev betydligt rappare sedan jag kastade ut XP och installerade Linux!
/Mikael Good
Skaffa en ny burk - de är billigare än någonsin. Undvik Windows 8, ett hopplöst OS gjort för pekplattor. Se till att du får Windows 7, som är lättanvänt och mycket likt XP.
Håll dig borta från Windows 8. Det är ett botennapp från Microsoft. Windows 7 är det bästa de haft.
Köp en Mac istället!
Svaret på frågan om att "vad göra" - är naturligtvis; ingenting!
Windows XP slutar ju inte att fungera för att det inte kommer några uppdateringar längre. Jag tror att av alla uppdateringar jag har laddat ned, har en liten bråkdel, om alls något, kommit till verklig användning - eftersom jag är en lågriskanvändare vad det gäller operativsystemet. Det är nog du också. Alltså - med ett bra antivirusprogram kan du säkert köra Windows XP i fem år till utan problem. Det finns ju inte den minsta anledning till att köpa en ny dator bara för att Windows slutar sända ut uppdateringar till XP!
Antipodian 2014-04-10 02:47
+1

Ha bara en "image" av installationen som du rullar tillbaka om du drabbas av virus och som alltid har man en kopia av VIKTIGT data.
Se sanningen i vitögat, din dator har gjort sitt. Mean time to failure (MTTF) har säkert uppnåtts med råge så du har haft tur som sluppit en krasch. Mitt råd är att köpa någon av alla dessa till döds prispressade datorer som säljs på Elgiganten, Mediamarkt,etc. Däremot blir du nog tvungen att välja den senaste Windows 8 för att det skall bli enklast och mest ekonomiskt. Såg en HP med 15,6" skärm för 3.900:- på Elgiganten som borde täcka dina behov och lite till, exempelvis fungerar den nog bättre att se film på jämfört med din nuvarande.

/Stephan
Sörjer verkligen XP, ett så otroligt enkelt och bra OS. Men jag kommer själv att fortsätta med XP i datorerna i min lokal där jag inte har nån internetuppkoppling. Kör endast skanner och skrivare där. Dessa är av äldre modeller och funkar ej med modernare OS än XP.

Hemma har jag dock börjat gå över till Win 7 Ultimate 32 bitar. Funkar väldigt bra det med. Jag tror att om jag skaffat en ny dator med Win 8 64 bitars, så hade mina äldre program t ex PS 6.0 inte funkat. Det är antagligen samma för dig Bengan, om du kör PS 7.0. Tyvärr så ligger det ju Win 8 i alla nya datorer.

Ett alternativ är att du kör den gamla datorn till att skanna och jobba med bilderna med, och köper en ny Laptop där du surfar, betalar räkningar osv. Det är nämligen inte helt säkert att göra sånt med XP framöver. Du kan också lämna in din dator till en datorverkstad och få inlagt Win 7, men tänk på att spara allting du har på hårddisken först.
Du har och kommer att få många "goda" råd. En kan vara lika bra som en annan.
Tanken på att köpa en bärbar dator för att surfa på webben med och sedan hålla den andra för dina applikationer som kanske inte stöds av Win 8 låter som en bra lösning.
Om Win 8, har jag ett råd: När du startar den nya datorn ska du köra alla uppdateringar som har kommit till Win 8 och FÖRST då måste du uppgradera til Windows 8.1
IT "experter" Jag har talat med säger att Win 8.1 är bättre än originalet 8er.
Hälsningar och lycka till Erik / DK
PS: Jag använder iMac men har också en bärbar gammal dator med XP Jag funderar på att installera Linux på den.
Själv frågade jag runt lite grand och bestämde mig snart för att hålla mig borta från Win8. Win7 kan man få förinstallerad på en ny dator, men kanske inte på de billigaste. Själv valde jag en ny snabb dator och Win7 64 bitar. Den går väldigt mycket snabbare än min gamla XP-maskin. Win7 är ganska likt XP, men det finns en del förvirrande skillnader. Kanske var det inte nödvändigt för mig att släppa min gamla XP, men den hade börjat gå rätt knackigt om sanningen ska fram. Så det var ändå tid för något slags förnyelse.
Tack för alla goda råd och funderingar!
Nu känns det inte så bråttom med beslut längre,
men ett beslut måste jag nog ändå ta framöver!
/Bengan