The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2422 / Vattentornet i Gnesta, ett av världens sju underverk!?

 

 

Läser DN som vanligt nu på morgonen och kommer till sista sidan i Kulturdelen, som heter Namn och Nytt, och hittar en rubrik: "Frustunabygdens underverk".

Den första tanken är såklart att det finns nog flera Frustunabygder! Men efter att ha läst mera, så inser jag att det är just Frustunabygden i Gnesta som det gäller! Det är Bengt Nyström i Hamneda som skriver om bla världens sju underverk, och efter att ha räknat upp Pyramiderna, Babylons hängande trädgårdar, Kolossen på Rhodos, Mausoleet i Harlikanassos och fyrtornet i Alexandria, så kommer han inte på fler, men tillägger efter en stund Gekås i Ullared och efter en stunds betänketid även Vattentornet i Gnesta, som han anser vara en kombination av stor byggnadskonst och skönhet, och vattentornet kan ju beskådas även från långt håll i Frustunabygden!

Och Bengt Nyström avslutar artikeln med "att både det gamla vattentornet och även stationstrappan i Gnesta har höga skönhetsvärden som byggnadsverk och det är nästan skamligt att de inte lockar fler besökare än till exempel Kinesiska muren och Eiffeltornet i Paris."

Bara så ni vet! ;)

Och ha en fortsatt bra dag!

/Bengan

 

Inlagt 2014-09-01 06:52 | Läst 4075 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul och intressant, och ja, varför inte? Du får väl lägga ut några bilder på vattentornet och trappan. :)
Svar från Benganbus 2014-09-01 13:09
Det där med trappan, det har jag inte sett eller fattat riktigt...!?
Måste kolla trappan vid tillfälle! :)

Det e i all fall intressant att Bengt Nyström har detaljkunskap om Gnesta! :)
/B