The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2451 / Politiskt spaning inför nyvalet! På en Fotosida!! :)

 

Mot Sönnertväråklumpen..

Det här e en Fotosida, jag vet! Med en Fotoblogg, det vet jag också! Men den här bloggen ligger ändå i något som vi kallar verkligheten, och i bland e svårt att skilja det ena från det andra! ;) 

Så jag har spanat litet ute i verkligheten mellan mitt Photoshoppandet av gatufotobilder! Och ser "smarta" politiska utspel, för det e ju nyval snart!

Ett kristet parti tycker att man skall hålla mer koll på utgifterna för invandringen! Om vi säger så här, om man inte gillar ett annat parti, visst e det smart att plocka av det andra partiets hjärtefrågor!
Fast på ett smart sätt!  Ni kommer ihåg "Det nya arbetarpartiet" va? De va smart!!

Så nu väntar jag på att fler partier skall börja tala om "ekonomin" för invandringen, och nästa steg kan bli att "vi måste nog tänka på att återställa pensionärernas köpkraft", och "vi får inte glömma bort landsbygden, för den har vi glömt bort tidigare!"

Det här, och kanske några frågor till, bör nog locka tillbaka grupper av väljare till moderpartierna, de e nog så man tänker! Alltså, väljare som varit på en utflykt tidigare! 

Så att ta ett annat partis huvudfråga, men på ett rumsrent sätt, bör nog också göra så att det andra partiet får problem, de e nog också en del av planen! Så här tror jag att några "smarta" väletablerade partier tänker göra framöver! För nu gäller det gäller att ragga röster!
Och det här e praktisk politik, det är över 4 % som gäller! :)

Fast det här e ju bara mina spekulationer! 
Å på en Fotosida dessutom! Usch och fy liksom! ;)

Fast ändå, vad gäller politikernas smarthet alltså, där e jag nog litet tveksam.....
Ursäkta mej en tvivlare!  ;)
Och så saknar jag ideologier numera...

/Bengan

Ps. I nästa blogg blir det bara om fotografi! Planerar så i varje fall! ;)  :)

 

 

Inlagt 2014-12-19 07:45 | Läst 3211 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tror det är en farlig, och populistisk, väg att gå. Kollar vi på våra bröder och systrar i grannländerna var det egentligen först när de "etablerade" började närma sig "missnöjespartierna" som dessa växte ordentligt och blev en tongivande del av samhället.

Nu tror jag i och för sig att en saklig och sansad diskussion krävs runt denna infekterade fråga, men det blir lite väl populistiskt när det kastas fram i en valrörelse, som om någon ny sanning helt plötsligt uppenbarat sig. Men ligger man och vinglar runt 4% så griper man kanske alla halmstrån man kan finna. Risken är dock uppenbar att man sänder ut ett budskap att SD hela tiden haft rätt, och i så fall varför rösta på en blek kopia när man kan rösta på originalet?

Jag tycker att KD:s utspel, som säkert kommer att följas av andra, är mycket olyckligt och i stället riskerar att göra ett parti som vi vet vad de står för och vart de kommer ifrån mer rumsrent i folks ögon.

-affe
Bengt och Alf, i reglerna för bloggen står tydligt att man skall undvika politik och agitation, annars kan man bli avstängd. Trots det så ser man då och då politiska inlägg av olika slag, så redaktören har nog haft överseende med det hittills.
God Jul!
Wolfgang
Politisk smartness? Det är nog en farlig väg, om man inte är väldigt smart - och inte mycket tyder på det.
Först ignorerade man SD totalt, man ägde ju alla frågor. Sedan kom man på att man måste ta fighten med fascister och rasister. Bara man fick ut trollen i ljuset så skulle dom spricka. Eftersom man ju ägde frågorna, gick man ur von oben och väntade sig att trollen genast skulle spricka - det gjorde dom inte. Istället förlorade man ofta debatterna på grund av sin övermaga attityd. Nu vill man alltså försöka sno över SD:s frågor. Kommer det att funka...? Knappast. Istället kan man ju tänka sig att väljarna ställer frågan om varför man skall rösta på politiker som uppenbarligen saknar politisk fingertoppskänsla och intelligens.
Visst är vi olika. Jag skulle önska att det invandrade tio tjugo miljoner människor till Sverige satte fart! tryckte undan trångsynta gamla skåningar och smålänningar. som känner sig hotade om brevbäraren plötsligt har en annan hudfärg en vad de hade på Edvard Perssons tid..Kan vi leva så i dag? Är det inte dags att släppa taget , Hur länge ska vi vara ett stugtokigt folk som ängsligt tittar ut genom fönstret bakom gardinen och chockas, och inte kan sova om en ny bil råkar passera som vi inte känner igen. Hjälp!!!
Bengt