The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2801 / Sitter och laddar för dagens projekt! Och så litet Nostalgia!

Iliaden

De e väl modernt, att ha projekt? Modernt e det väl också att leverera! I vårt fall, leverera bilder! Det effektiva och moderna tänket kryper in även i hobbyverksamheten! Leverera! Arbetsflöde! Projekt! Och som sagt, e man inte med i det här tempot, eller ett Facebookliknande flöde, utan tar en bild i taget litet då och då, så kommer nog frågan till slut, "har du slutat att fotografera?! ;)

Vad gäller mitt huvudprojekt i dag ;) så e det att åka och köpa en pall värmepellets! Men först måste jag ut med Roffe, och sedan bygga om bilen till en lastbil! (Skoda Fabia e grundstommen) Se'n blir det tre vändor till Granngården! Pallen består av 52 säckar à 16 kg. Jag lastar in en 16 till 17 säckar var vända i lastbilen, kör hem och lyfter in i garaget, och så åter för nästa lastning! Så sammantaget så lyfter jag 104 säckar, á 16 kg! Räkna ut den sammanlagda vikten på det den som kan! ;)

Och efter det här, så blir det en påtår!

Vad gäller nostalgi, så uppstår det ofta hos mig när jag är tillbaka på platser där jag varit som barn eller då jag va yngre! Men det e väl inget konstigt!  Det blev litet sådant när vi va i området runt Stadsbiblioteket på Sveavägen för några dagar sedan och gjorde stadspromenaden! Jag ser ju även hur området har förändras!

Nog om detta! Uppryckning! Framtiden e här och nu!
Nästa projektet väntar! Håll tempot! Jag fotograferar i massor, alltså finns jag! ;)

/Bengan

Ps. Och man kan faktiskt se vissa projekt på flera sätt, här i pallprojektet så får jag även litet motion!
(Och tar såklart med min reportagekamera, iPhone 4 S!)

Inlagt 2015-05-04 07:26 | Läst 2054 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som barn gillade jag stadsbiblioteket. Men inte barnavdelningen. Jag ville upp till de riktiga böckerna och mer teknik än saga.

Jag tyckte att arkitekturen och utsmyckningen var konstig på barnavdelningen. Kolla bilden! Ett antikt slagfält skulle jag tro. Och en sagogrotta där man skulle passa tider och en tant läsa sagor så att man missade bussen hem. Stora salen och sidosalen med klassifikation P gillade jag helhjärtat. Ålderdiskriminering rådde. Egentligen fick barn bara vara på barnavdelningen, men det gick att förhandla fram undantag.
Svar från Benganbus 2015-05-04 08:58
Kul att du också har erfarenhet av Stadsbiblioteket! De här va mitt fritids, då min mamma var ensamstående, och hon arbetade en del skift, och på den tiden fanns det inga fritids, utan man sprang litet "vind för våg" efter skolan! ;)
(Men det fanns faktiskt nå't som hette Abbe! Tror det stod för arbetareftermiddagshem. eller nå't så'nt)
Håller med om slagfältet på väggarna, men det såg jag inte på 1940 och 1950-tale! ;)
Men så här efteråt, jag tror det va bra att jag hade biblan som ett fritids!
Där måste man vara tyst! Å inget bus! ;)
/B
Måns H 2015-05-04 09:07
Och man kanske fick i sig lite estetik och gestaltning! Asplund var en mästare på proportioner och gestaltning, även om man inte fattade allt på ett intellektuellt plan så fanns känslan där.
Tror inte jag varit på Sthlms stadsbibliotek nånsin men dina bilder lockar mig nog dit. Som landsortsbo är det inte så konstigt men jag trivs på bibliotek, jobbade extra måndag kväll och lördag eftermiddag under läroverkstiden på biblioteket i Ludvika för att öka på en inte alltför riklig veckopeng. Minns jag rätt fick jag 6:- i timmen. Lycka till med dagens jobb (1664 kg ) akta ryggen bara!/ Björn T
Tror inte jag varit på Sthlms stadsbibliotek nånsin, men dina bilder lockar mig nog dit. Som landsortbo är det inte så konstigt men jag trivs på bibliotek, jobbade extra måndag kvällar och lördagseftermiddagar under hela läroverkstiden på stadsbiblioteket i Ludvika för att öka på en inte alltför rikligt tilltagen veckopeng. Minns jag rätt fick jag 6:- i timmen. Lycka till med dagens jobb (1664 kg), var rädd om ryggen bara!/ Björn T
Fin den här bilden Bengan.
-affe
En beg. Skoda Fabia hade jag funderingar på när jag skaffade bil för ett och ett halvt år sedan. Men det blev en liten VW Lupo. Den går också att göra om till lastbil vid behov, men en micro- eller nanolastbil får man nog kalla den för ;) Jag rullar, alltså finns jag!