The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3144 / Om Universum och om IS!

.

Max Tegmarks matematiska universum är intressant, även om jag inte riktigt tror på det! Inte ännu i varje fall! Tiden brukar utvisa sån't här! ;)

Däremot tror jag på den beskrivning om IS som den syriske historikern Sami Moubayed ger! IS är Saddam Husseins hämnd! Mao, det blir alltid problem när "kolonialmakter" går in och petar i saker dom inte förstår!

.

Skönt att se att nå'n förstår nå't i alla fall, och tar tag i problemet! Mera så'nt!

.

Å vad gäller foto, inga nyheter! Inga nyheter e ofta de bästa nyheterna!
Optiken e från 1933, som säkert några av er redan vet!
Kameran e också gammal, med nutidens mått mätt, flera år gammal!  :) 

Ha en fin helg!
/Bengan

Inlagt 2016-02-06 09:37 | Läst 1200 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du läser mycket har jag förstått och tar upp mkt intressant. Läser mkt mindre idag än vad jag gjort men dom flesta ämnen intresserar mig fortf. Parallella universa, klart intressant, funderar dock om matematiska lösningar i sig de facto kan ge info om verkligheten? Även om de ibland kan ge användbara slutsatser. Som vi vet uppför sig fotonen både som en partikel och en våg, båda begreppen möjliga att matematiskt behandla och alltså nyttiga därför att de ger användbara nya slutsatser. Ändå säger varken den matematiska fysiska modellen av partikel eller den av våg ett skvatt om vad fotonen de facto ÄR.
Och betr IS och Mellanöstern så är det ju uppenbart att stormakterna insatser inte löser några grundproblem utan ofta förvärrar situationerna, ändå är jag böjd att tro att de grundläggande orsakerna inte är stormaktsberoende utan har med motsatserna mellan shia och sunni att göra samt bristen på demokrati att göra.
Och GV slår ofta huvudet på spiken!/ Björn T
Hej,
GV är en mycket välinformerad nyhetskälla och kanske skulle de flytta upp i några högre dimensioner. Kanske den 7e skulle va bra.
Roffe har nog löst de flesta strängteorierna och kan ta det med ro.
Vi övriga för kämpa vidare.
Bob
Jag såg en annan tänkare som sa att universum nog alltid funnits. En bra idé. Förklarar en hel del. Varken materia eller energi kan skapas ur intet och inte heller försvinna i intet, och om universum alltid funnits så funkar det. Med universum menas då nåt som är oändligt mycket äldre än vårt observerbara universum och större, kanske oändligt mycket större än detta. Och statt i ständig omvandling med helt andra tidsperspektiv än våra.
Svar från Benganbus 2016-02-07 20:16
Att Universum alltid funnits trodde även Einstein på. Men om det alltid har funnits, så hade nog Heinrich Wilhelm Olbers inte ställt frågan varför det är så mörkt i Universum!
/B
Måns H 2016-02-07 21:52
Det svarade redan Edgar Allan Poe på. Att ljuset inte hunnit hit. Han menade att även om universum var oändligt stort så skulle ljuset från de bortersta delarna inte ha hunnit hit sen skapelsen.

I en nutida tappning, om rymden i vårt observerbara universum expanderar lika fort eller fortare än ljuset så hinner ljus från stjärnor bortom den horisonten inte hit. Rymden kan ju till skillnad från materia och strålning expandera fortare än ljuset.

Envar sin egen kosmolog för att travestera Falstaff, fakir. Att som amatör fundera i dessa banor känns inte helt ensamt då t o m Einstein lutade åt att universum alltid funnits - även om hans universum nog höll sig inom det observerbara.