The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3531 / Teknikhopp och så Tårtan!

Tårtan ja, i går va det bla snack om verktyg för objektivisärtagning, om telefoner, kamerakombinationer, rapport från fotoklubben i Södertälje, tankrengöring på tank och lastfartyg, olika typer av avståndsinställningar på digitalkameror, kanelbullar mm! Intressant som vanligt!

.


.

Å så va det nå'n som skulle börja fota digitalt, och gav bort sin exponeringsmätare! ;)

.

.

Det va den här linjen av händer jag såg, men behövde komma närmare än på övre bilden!

Jag har ju börjat fota med 18 mm på Fuji X-E1 och inser att jag måste närmare! Men jag har haft motsvarande 28 mm förr, så det skall nog bli bättre snart!

Jag gick se'n till biblan i Hornstull för bildnedplockning! Skulle ha gått in till Gert för att titta på hans senaste inrop från LP Auktionen, men kom i tidsnöd, så det fick vara! Gert hade ringt tidigare på dagen och berättat, så jag vet i stort vad han fått tag på, bla ett 18 mm till Nikon F2!

Teknikhopp va det också, nytt abonnemang till telefonen! Fria samtal för 45:- i månaden! Funderar ibland på att sparka igång iPhone 4s för telefoni, men den här lilla Nokian jag har, den har en  praktiskt storlek och behöver bara laddas var 14:e dag!

Nog för idag!

/Bengan


Inlagt 2016-12-08 07:48 | Läst 1312 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ibland funkar den gamla tekniken bra(nokian) och att slippa ladda är ju underbart!
SallyIV 2016-12-08 11:39
..men alla hånar en! Tills de inser att min billiga Nokia köpt för något år sedan lever en vecka, då suckas det Dessutom funkar den bättre i svåra hus, kanske mer strålning? Men, text-tv idag meddelar ju att elektromagnetisk strålning botar depressioner och jag ser ju ljust på allt ;-)

-J!!
Jag har en exkat likadan Gossen Sixtino selenmätare som varit min pappas. Han köpte den nån gång på 60-talet. Jag tog den till en kameraservice på koll för ett par år sedan, och den visade fortfarande korrketa värden! Jag använder den fortfarande, den är så liten och behändig att ha med. Där fick någon en fin mätare till "bra pris".

Tommy S.
Verkar som om det är dax att döpa om det hela till teknik kaffe
Svar från Benganbus 2016-12-08 12:47
Unge man, du skall inte lita på allt som skrivs på nätet! ;)
B)
Alf-Magnus 2016-12-08 12:53
Källa ? :-)
Kul att se att man inte är ensam som hanterar mobilen med båda händerna.
Hehe. Vilken fin liten Nokia du har, Bengan. Iaf i jämförelse med den "vanliga" nallen som ligger bredvid ;)
Den där lilla exponeringsmätaren är läcker! Men har man en digital kamera med inbyggd mätare så vet jag inte om man har så mycket nytta av den. Den har säkert samlarvärde.