The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3711 / Gatufotografi är ett känsligt ämne!

J.S.Bach...


Och då alla är gatufotografer, eller med andra ord, alla tar bilder på gatan, så därför kommer jag inte att orda något om dagens gatufoto! ;)

Inte i skrift i alla fall,
men sannolikt under fikat i Södertälje i eftermiddag! Det är det som e fördelen med samtal med vänner vid ett fikabord, man kan ofta formulera sig på ett tydligt sätt, som inte ger nå'n större risk för missförstånd! Ok, kanske att formuleringen kan bli litet hård i starten för att få fart på diskussionen, men då vi känner varandra, så kan det bli en bra diskussion!

Å varför då inte samtala på internet?
Förtroliga samtal i ett öppet landskap! Skojaru? Glöm det! ;)

"Men hallå! Jag får ju många gillanden, då måste man väl vara bra på nå't sätt? Eller vad menar du?"

Många gillanden, å kanske från samma intressegrupp! Det blir som Djurgårdare som såklart håller på Djurgården i vått och torrt! "Fattar ni inte att Djurgården alltid e bäst!"
Å e man nöjd med det, så e det väl inga problem! ;)

Som sagt, inget upphetsande om gatufoto här inte! ;)

/Bengan



Inlagt 2017-04-19 11:48 | Läst 904 ggr. | Permalink

"Väldigt fin bild. Gillas skarpt. Mannen som spelar sin musik för att få ihop till levebrödet och alla runt om honom som inte har tid att bry sig, på väg till sitt. Ett bra tidsdokument om vår nutid. Däremot förstår jag inte din rubrik? Gatufotografi är väl i dag mer accepterat än någonsin? Att man också släppt på att allt måste se ut som det var tagit på Henri Cartier-Bressons tid är också något som lett till bättre bilder. Att bra gatufoto nu också kan vara i färg har också lett till bättre bilder. Jag ser en hel del gatufoto som är försök att följa i de gamla mästarnas spår. Dessa levde ofta för mer än 60 år sedan och att kopiera dem blir sällan bra. Så förklara gärna din rubrik. För jag ser inte problemet."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Väldigt fin bild. Gillas skarpt. Mannen som spelar sin musik för att få ihop till levebrödet och alla runt om honom som inte har tid att bry sig, på väg till sitt. Ett bra tidsdokument om vår nutid.
Däremot förstår jag inte din rubrik? Gatufotografi är väl i dag mer accepterat än någonsin?
Att man också släppt på att allt måste se ut som det var tagit på Henri Cartier-Bressons tid är också något som lett till bättre bilder.
Att bra gatufoto nu också kan vara i färg har också lett till bättre bilder.
Jag ser en hel del gatufoto som är försök att följa i de gamla mästarnas spår. Dessa levde ofta för mer än 60 år sedan och att kopiera dem blir sällan bra.
Så förklara gärna din rubrik. För jag ser inte problemet.
Svar från Benganbus 2017-04-19 19:00
Det här känsliga, gäller inte alla! ;)
/B
Flash Gordon 2017-04-19 21:05
Något irriterar dig uppenbarligen. Varför inte få ur dig detta och förklara för oss som inte förstår dina antydningar?
Fint fångad bild! Gatufotografi när det är som bäst!

/Tomas
Bilden är ju fin. En gång i tiden satt en svartklädd äldre kvinna där och spelade (nåja) på klarinett. Allteftersom åren gick blev det lite mer lyssnarvänligt. Fast jag tror inte hon kom upp i konservatorieklass som den här cellisten sannolikt gjorde så småningom.

@ Mats: Bengan klämmer bara dit en rubrik för att få igång snacket. Som det står i texten: "Ok, kanske att formuleringen kan bli litet hård i starten för att få fart på diskussionen, men då vi känner varandra, så kan det bli en bra diskussion!" Jag tar det med en lite lagom nypa salt.