The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3833 / Varför blir vi inte nöjdare med ett nytt objektiv? Eller en ny kamera! ;)

Snapshot 3

Å det här vill ni inte läsa om! Inte just nu i alla fall!

"Varför tycks ökad konsumtion inte följas av ökad tillfredsställelse och ett avtagande intresse för konsumtion? Förklaringen brukar vara anpassning och den sociala jämförelsen. Vi vänjer oss vid hög materiell levnadsstandard, och tillfredsställelsen relateras till hur vi uppfattar att andra har det. De rikas konsumtion tjänar som riktmärke och driver fram en spiral av ständigt ökande lyxkonsumtion, vilken inte leder till någon tillfredsställelse annat än för det lilla fåtal som klarar sig bättre än genomsnittet - och frågan är väl vad dessa får offra och får ut av det hela.Konsumismen innebär även att man betalar överpris för varorna, ett pris där design, produktion och distribution utgör en bråkdel av de totala kostnaderna"

Hallå! Va fa'n nu då?? "
..att man betalar överpris för varorna, ett pris där design, produktion och distribution utgör en bråkdel av de totala kostnaderna"..
E vi lurade på nå't sätt!?

Men jag undrar då såklart, i min egen osäkerthet, om min fem år gamla X100 fortfarande går att fotografera med...? Jag har nyss laddat batterierna, det tog ganska lång tid att ladda dom faktiskt, de e gamla grejer, och jag skall provfota med kameran om en stund! Men så ingen ser det såklart! För man kan ju tro att jag inte har råd att köpa en nyare kamera! Men jag undrar ändå om skärpan räcker till på en så'n här gammal kamera, för det kommer ju skarpare kameror hela tiden!

/Bengan

Ps. Glömde, citatet ovan är från Forskning & Framsteg!

Inlagt 2017-08-18 08:45 | Läst 1879 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fullträff där på FoF. Mina gamla digitalkameror tar fortfarande tillräckligt bra bilder så det kommer att ta mycket lång tid innan jag köper en modernare. Och den moderna analoga Zeissen, ZM överlever nog mig med några decennier.
De e klart vi är lurade, från födseln, det är kapitalet som styr. Fortsätt du med din X100 den duger och mer, fint porträtt så där lagom soft, kanske lite synd hon blundar, man kan ju tro hon njuter av solen. Laddningsbara batterier måsta man väl ha en uppsättning av, dom mister i styrka med tiden. När X100 tar slut kan du köpa en begagnad X100 F. Mina digitala kameror har ett antal år på nacken och den äldsta analoga är upp emot 60-70 år och fungerar utmärkt fortfarande. Men det skall väl erkännas att suget efter nytt finns där understundom, men vad sjutton det är roligare med det gamla. Jag funderar är det kamerorna som blir skarpare, eller är det objektiven, så var det väl förr på den gamla goda tiden.
😁
Nyare kameror genererar inte bättre bilder, det är fotografen som tar bilden ;-), möjligen är nyare kameror tekniskt bättre, fast skillnaderna är små nuförtiden (rätta mig om jag har fel). Visst kan sport- och fågelfotografer behöva 20 bilder/sek, men inte jag eftersom jag bara fotograferar stillastående motiv.

Har inget intresse av teknik har jag upptäckt, däremot köpte jag det bästa som fanns då (för nio och sju år sedan) och jag tycker det håller mer än väl fortfarande. Tillräckligt bra i alla fall. Försöker koncentrera mig på viktigare saker: bilden t.ex.

Det snackas om snabbare och bättre autofokus. Min dyraste kamera har inte ens autofokus! Funkar rätt bra ändå eftersom jag bara fotar stillastående motiv som jag sa.

De andra två kamerorna har autofokus (inte så moderna), men när de missat någon gång så har det varit mitt fel kan jag säga.

/Tomas
var å en blir lycklig på sin tro,fast hur länge den räcker därom tvistear dom lärde...
Med vänlig hälsning ronny