The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4021 / Att tänka litet utanför boxen i en liberal marknadsekonomi! ;)

Fd Disponentvillan på Bryggeriholmen

Läser i DN om att det saknas personal i försvaret! Hallå! De e väl bara å hyra in personal, som man gör i vården och på andra företag! Man måste kunna tänka litet utanför boxen Försvarsministern. Å när Frankrike kunde ha Främlingslegionen så va e de för problem för oss att hyra in litet proffs utifrån när det behövs. För  vi lever i en globaliserad värld! Kan vi ha utländska chefer och utländsk personal i stora svenska och försvarsviktiga företag, så vad e problemet! Våra politiker måste nu lära sig att tänka litet utanför boxen i vår globala tid! ;) Å att bara köpa svenska varor, det gäller inte längre!

Å det va även annat underligt i DN...
Jag tycker nyheter skall vara nya! Det hörs ju på namnet! NYHET! Läste att det va problem med tågen igen, tågfel, elfel, kontaktfel, spårfel, personalfel eller va det va den här gången! Men hallå, det e väl ingen nyhet!! Nyheter det är när tågen fungerar! "I dag va det inga förseningar i tågtrafiken!" Det kallar jag för en riktig nyhet!

I Gnesta va det som vanlig vid kvart i åtta till kvart över åtta, mycket tät biltrafik runt skolan! Nu e det helt tyst!

Och X100 funkar tyvärr för bra....  :(

/Bengan

Ps. Just nu snöar det horisontellt i Gnesta, och i morgon e det Tårtan!

Inlagt 2018-01-16 08:48 | Läst 1277 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt.
Jag håller med om att nyheterna inte alltid är de senaste nyheterna eller informationen. Det verkar som om problemen med tågen är något vi delar med Jer.
Dina upprepade ironiska kommentarer om att din "antika" " X100 fungerar fortfarande för bra - påminner mig om en annan känd persons ord:
"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam "
(För övrigt menar jag att Khartago bør förstöras) :-) :-) :-)
Citat: Marcus Porcius Cato
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det skulle vara snö här på torsdagen.
Svar från Benganbus 2018-01-16 20:55
Någon måste försöka bromsa ungdomarnas ständiga kamerakonsumtion! ;) Och försöka vara ett föredöme även för miljön! :) Jag va ute med Roffe nyss i snöyran, har man kläder så är det skönt! Och lugnt!
Mvh Bengan
Fantastisk bild! Skadad kåk. Svartvitt gör sig nog bäst här.

Apropå X100: min X1 är från samma tid, funkar hur bra som helst. Min nyaste kamera köpte jag 2012 men lanserades 2009. Har inga planer på att köpa nya kameror. Nya objektiv är mycket intressantare, men tillsvidare har jag nog det jag behöver.

/Tomas
Svar från Benganbus 2018-01-17 20:29
Vi är orosmoment Tomas! Tycka att äldre grejer fortfarande funkar! Och antyda att det inte e kameran det beror på! :) /Bengan