The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5064 / Fotofika på Berget! Dagsutflykt från en Coronakarantän! ;)

I går hade vi i riskgruppen för Corona fotofika på Torekällberget i Södertälje! Med rätt avstånd och mycket spritande! Det va trevligt som vanligt, kanske litet extra trevligt då det kändes som en permission! ;)

Nåja, vi har fikat ute tidigare på Viksängen, men nu skulle vi pröva uppe på berget! Det funkade bra! Vi satt i en berså och hade gott om plats bland en lokal musikgrupp och några barnfamiljer!

.

Och diskussionens vågor gick höga, om bilder, vår kommande utställning, om kameror och optik! Jag fick hjälp med att jämföra en Sonnar 1,5/5 cm mot en Jupiter-3 från den nyuträknade modellen! Via en digital M Leica!
Så som jag uppfattar det hela, så låg Jupitern väldigt bra till, nästan litet för bra till mot Sonnar 1,5:an!  :) Men inget konstigt egentligen! De som räknat ut den nya Jupitern hade tillgång till nästan allt vad gäller den tidigare Sonnaren 1,5:an! Så det vore konstigt om dom inte med nytt glas och nya beräkningar inte kunde göra en lika bra, och nu svär jag ;) eller snäppet litet bättre optik än originalet! Så jag e mycket nöjd med den här Jupiter-3:an från 1956! Men i ärlighetens namn skall jag nog tillägga att Sonnaren hade någon liten putsrepa i front och baklins och Jupitern är i nyskick!  :)

Inte så mycket mer att rapportera just nu!

/Bengan

Inlagt 2020-06-04 09:15 | Läst 1312 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du har väl sett den här genomgången av nya och gamla Sonnarer? Läsvärd tycker jag.

https://www.lomography.com/magazine/318517-expert-advice-first-impressions-of-the-new-jupiter-3-plus-with-brian-sweeney
Svar från Benganbus 2020-06-04 12:51
Har inte sett det här tidigare!
Så tack för den länken Måns! :)
/Bengan
Säkert trevligt, i alla fall ser det så ut och låter på din text, hälsningar!/ Björn