tankar i färger och ljus

Augustimoln och lite gräs...

... som gjorde mig lycklig!

Ibland behövs det inte mycket, ett grässtrå, en fjäril svävande förbi och spegelblankt sjö och det är hela receptet för lycka! Skojar lite naturligtvis.

Men det blev lite så att med augustis fina ljus ändrades allt och det är njutbar att ta en sväng till vildmarken.

Jag bortser myggor som i år verkar vara ovanligt många, men hellre några myggbett än den klibbiga värme som varade alldeles för länge och förpestade ganska många sommardagar.

Inlagt 2021-08-24 19:29 | Läst 1139 ggr. | Permalink
Helt betagande serie! Jag älskar landskap, men första bilden, mjukt, romantisk, med det lite suddiga gräset bakom, så fint! Och "maskrosen" som får fjärilsbesök, mmmmmm......Hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-26 08:45
Tackar ödmjukast Björn för dina snälla ord :-) Fick plocka bort tre fästingar från mina ben efter har tagit den "romantiska" bilden... brrr ;-)
Hälsningar Halina
En otroligt vacker bildserie med den blanka sjön i helt olika färgpaletter och de lite diskreta sommarmotiven där nog den med fjärilen blir favoriten. Andra bilden på sjön har ju helt makalösa färger.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-26 08:47
Tusen tack Lena :-) Det var en makalös vacker kväll så det var ett nöje att fota!
Hälsningar Halina
Härliga bilder. Bild 1 är helt min smak, så fint med skärpan på klockan och oskärpan och nyanserna i bakgrunden. Riktigt fina bilder på sjön med de vackra speglingarna, kanske hade jag valt något mörkare på den ljusare delen på himlen i första bilden, men riktigt vackert. Fjärilen med miljön är också riktigt fint
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-26 08:52
Tack så mycket Peter för din fina kommentar och synpunkter :-) Jag får "greja" med bilden på nytt, tror det går eftersom det är bara lite ljust och inte utfrätt... Som jag skrev till Björn "romantiken" i första bilden kostade mig tre fästingbett :-)
Hälsningar Halina
Tre bedårande vattenlandskap men fjärilsbildens skirhet går inte heller av för hackor..
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-26 08:54
Tusen tack Gunte för dina fina ord :-) Önskar bara att fjärilen var lite skarpare, men fjärilar fladdrar som de vill och det är inte lätt att övertyga de till fotografering ;-)
Hälsningar Halina
Hej Halina.
Her viser du os et meget varieret udvalg af smukke fotos. Jeg elsker især nummer 1 og 5.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-26 08:57
Tusen tack Erik :-) Det verkar så att det "romantiska" i bilderna går hem hos er alla ;-) Vad roligt!
Ja nu har myggen det kämpigt i blåst och regn, det får vi vara tacksamma för. Men fästingarna ger ju inte upp så lätt, dom får vi tampas med året runt snart. Värst är det förstås sommartid, när man kryper omkring i gräset och fotar fjärilar. Och just fjärilsbilden gillar jag särskilt mycket i detta blogginlägg, snyggt att fota den i luften.
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-26 14:50
Tusen tack Per Erik :-) Jag ska tyst erkänna att det var lite tur, fjärilen hamnade i luften precis när jag tryckte av och då fokuserade jag helt annanstans... På dator visade sig bilden skaplig skarp så jag vågade publicera den ;-)
Hälsningar Halina