tankar i färger och ljus

efter pausen

Det blev ofrivilligt paus i mitt novemberprojekt. Ibland händer det saker som kräver akutåtgärd och tar mycket tid. I gångna helgen och även i måndags blev det ingen promenad trots soliga stunder och för det mesta fint väder.

Idag verkar allt normalt igen och förkylning försvann, äntligen!

I trädgården är det fortfarande mycket grönt, och även några blommor.

Vädernissarna sade något om kylan för idag, men den uteblev i mina trakter. Morgonen var en aning kyligare, men ingen frost… Just nu verkar det som att regnet är på väg. Molnigt och lite deppigt…

Jag ska fortsätta att fånga ljus i november.

Sista blommor fångade med mitt gamla Zuiko.

Inlagt 2021-11-09 10:47 | Läst 1142 ggr. | Permalink
Oj vet inte när jag såg blommor senast men antaglugen i sep. Frost kyla. å 10 cm snö sedan igår.
Fina blomster.
Paus är skönt.
Är själv lite vissen men det brukar rätta till sig
Svar från Halina Strandskatan 2021-11-10 08:17
Tusen tack Nini för dina rader :-) Just nu är vi många som är lite liiite vissna, men det går över. Några veckor till och det vänder mot ljuset... Det regnar och blåser hos oss och jag längtar till snö ;-) som sällan når mina trakter...
Skickar en varm och uppiggande hälsning
Halina
Mjukt, skört och vackert som "vanligt" från dig, gillar ditt sätt att hantera bilderna. Skönt att förkylningen gått över. Ser att du använt ditt gamla Zuikho, tidigare Olympus ägare alltså. Min OM-2N med en Zuikho 50/1,4 på står här bredvid men jag har aldrig provat med att skaffa adapter. Kanske vore kul att på prova? Hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2021-11-10 08:23
Tusen tack Björn :-) Jag fick intresse för gamla gluggar när jag fotade ett tag med canon och sen dess skaffade jag mig några adaptrar och olika "gamlingar" från Zuiko och några tyskar med massor av brister som ger mig det jag letar efter ;-) Glad att du gillar bilderna.
Hälsningar Halina
Vackert med det korta skärpedjupet, gillar särskilt den orangea i mitten
Svar från Halina Strandskatan 2021-11-10 08:28
Tack så mycket Peter :-) Roligt att du gillar rester av Ölandstok. Det blev fin ton i förmiddagsljus, även om det var molnigt.
Hälsningar Halina
Fantastiskt med den fina rosen men du visar också att det går att få fina bilder med enbart fröställningar. Den tredje från slutet tycker jag är mycket fin. Jag har faktiskt en kruka med blå och lila lobelior som blommade fint i går, idag gick de nog åt då de täcktes av blötsnö.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2021-11-10 08:35
Tack så mycket Lena :-) Det är Ölandstok som lyser lite orange... Jag brukar också ha olika lobelior, tycker mycket om deras form. De ser ut som flygande kaniner ;-) I år missade jag lägga pellets runt de och sniglarna massakrerade alla. Här är ruggigt och mörkt så jag längtar till vinter och snö.
Hälsningar Halina
Fina bilder! Ljuset och det korta skärpedjupet är ju signifikant för din fototeknik. Det blir vackra bakgrunder och skärpan sitter där den ska på huvudobjekten. Snyggt!
Svar från Halina Strandskatan 2021-11-13 18:10
Tack så mycket Per Erik :-) Det är sant, jag använder mig ofta av kort skärpedjup och gillar när färgerna och konturer smälter lite ihop...
Hälsningar Halina