En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

De sista naturbilderna - eller det nya livet

Det börjar idag. Igår slutade det gamla. Det som går ut på att varje dag stiga upp samma tid, klä sig, äta och sen gå till jobbet. Nu är det över. Nu är det slut.

Fast slutjobbat är det sannerligen inte. Tvärtom, men nu är arbetsgivaren jag själv. Och jag kan vara attans sträng. Här ska skrivas och här ska fotograferas. Och skannas; några tusen negativ väntar i pärmar på ljuset.

Fast i väntan ligger också en beredning. En tillvänjning som går ut på att vara medveten om att nu är nästa fas av livet inledd. I den ingår att plocka fram kameran och damma av den. Börja använda den igen och tycka att det betyder något.

De här bilderna tog jag för en månad sen på Gotland. Det var stormigt och svinkallt, men eftersom kameror nuförtiden har autoskärpa så fixade det sig ändå, trots att tårarna sprutade ur ögonen.

Om bilderna betyder nåt? Nja, de skulle ju kunna ingå i en gammal annons för Fonus. Men den vägen ska vi inte vandra. Inte än. Så detta var dom sista naturbilderna på den här bloggen på ett bra tag.

Ses!

Inlagt 2014-02-20 09:49 | Läst 2020 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Väldigt vackra bilder! Vad synd om dessa blir det sista i sitt slag på ett bra tag :)...men som du säger, nu är du helt o hållet din egen boss
Svar från goranton 2014-02-21 08:39
Man ska aldrig säga aldrig. Chefer kan vara nyckfullt folk.
Väderfenomenet med lyftande fåglar är mycket fint fångat och den sista bilden tilltalar mig också. Man ska nog aldrig säga aldrig när det gäller val av motiv utan ha ett öppet sinne för vad som kan tänkas dyka upp framför kameran. Jag förstår att det känns skönt att ha blivit "friherre", jag får själv den utnämningen ganska snart :).
Svar från goranton 2014-02-21 08:40
Det är väl mest det att jag aldrig varit så intresserad av att plåta naturbilder. Hellre då bara vara i naturen. Och det får jag ju mer tid till nu.
Gillar verkligen första.
Svar från goranton 2014-02-21 08:42
Tack. Fast lite Fonus är det väl över den ..?
Otten 2014-02-21 09:50
Kanske? Men det gör inget, den går nog att använda till mycket.
Ett fint avslut på naturfotografi. Lycka till med det nya =)
Svar från goranton 2014-02-21 08:43
Och vad det är ... har jag ingen aning om. Tack.
Måste instämma att den översta är något extra. Helt fantastisk med fåglarna och ljuset.
Sten
Svar från goranton 2014-02-21 08:43
Ja, ljuset skvallrar nästan om något himmelskt.
Välkommen ut i de fria vidderna, både i tanke och handling!
Nu kommer det inte att finnas någon reglerad arbetstid eller matraster eller semestertider eller arbetsmiljö, nu är allt upp till dig! :) Så lycka till, och välkommen!
/Bengan
Svar från goranton 2014-02-21 08:42
Man får tacka. Och nu blir det ju tid till att börja skolan också. På Ellens någon onsdag nära mig.