En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 164. Att kolla på konst

Vad är mest avslöjande? Sättet vi tittar på konst eller konstens avbildande av oss? Som när vi får brallorna nerdragna av apor och elefanter som målar tavlor; egentligen visste vi ju att det vi tittade på bara var kludd, fast vi låtsades inte om det. Maskhållning är den moderna människans allra viktigaste ursäkt för att hålla sig kvar i matchen.

När jag går på museum är jag ofta mer intresserad av de andra besökarna än av det som ställs ut. Tyvärr får man ju inte plåta på de flesta konstinstitutioner längre och egentligen är det väl mest av godo. För vad ska man med en taskig egenreproduktion till när man kan köpa ett vykort eller en poster av tavlan man tydligen ansåg värd att ha?

Fast det är synd också för det är kul att vända kameran bort från väggarna och in mot salongen. Ungefär som med hundar och deras ägare. Det är den relationen som är kul mer än att avbilda en gullig fyrfoting. Den bilden berättar så mycket om oss tvåfotingar. Här är några av mina speglingar från museisalarna.

 

Inlagt 2014-06-08 11:32 | Läst 1620 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Instämmer i att det är roligare att fota de som är på en utställning och tittar än av konstverken. Dessutom brukar jag undra vad alla turister ska med bilderna på sig själva framför olika sevärdheter. Bevis för att de varit där?
Många intressanta bilder visar du här.