En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 169. Nazzedemonstration och däremot

Det var rörigt på stan idag, särskilt nere i Kungsan. Fast det är klart, det är synnerligen stötande att nazister får ha torgmöten öppet i dagens Sverige. Dock kanske lite talande. Vårt land är knappast immunt  bland Europas övriga länder och extremismens fula tryne sticker fram lite varstans.

Det var ändå med lite kluvna känslor som jag rörde mig i folkmassan. Vi som var emot var flera tusen. Hur många nazzarna var vet jag inte; jag såg inte skymten av dom. Däremot såg jag dom svartklädda, med huvor försedda, så kallade autonoma. Flera av dom skrek på danska. Och det var tydligen dom som angrep polisen och försökte få det hela att urarta på slutet.

Fast då hade jag redan dragit. Känslan av folkfest med en stark samhörighet och styrka är ändå det som stannar kvar. Våldets hantlangare på bägge sidor kravallstaketen var i stort ute i ogjort väder idag. Ändå fick nazisterna mer uppmärksamhet än vad dom förtjänar.

Inlagt 2014-08-30 21:36 | Läst 1650 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Men om ingen endaste person hade kommit dit för att motdemonstrera så hade ingen vetat om att det stod några få från SvP där och hade torgmöte. Nu får de draghjälp och massor av uppmärksamhet istället. Vore sorgligt om alla dessa hjälpte dem att få fler röster. Dessutom så passar bråkmakarna, de som drar från stad till stad och land och land, bara för att få bråka och ställa till oreda. Vad jag undrar över är vad dessa har emot polisen.