En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 213. Rapport från en rehabklinik.

Hilda är en tuff dam. Tämligen liten men hård som betong. Därför var det lite förvånande att hennes korsband var så svagt att det gick av. Fast sedan visade det sig inte alls vara så konstigt; staffarna drabbas ofta av den åkomman tydligen. Dom är helt enkelt lite svaga på den punkten.

Så det blev en operation och absolut stillestånd anbefalldes. Hela processen från ingrepp till friskförklaring tar mellan 8 till 10 veckor. Och eftersom Hilda blivit med spädbarn hemma föll det på hussefars - min alltså -  lott att övervaka och försöka hålla damen i stillhet.

Jag kan lugnt säga att det är lättare sagt än gjort och ett tufft jobb. För i takt med att det avsågade benet läker och såret blir allt mindre sår, desto rastlösare blir Hilda. Och hon kan för sitt liv inte begripa varför man bara måste hålla sig inomhus i stillhet när världen och Hagaparken ligger och väntar bortom kröken där ute. Förklara det den som kan.

Inlagt 2015-09-11 17:55 | Läst 1463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nä, det är inte lätt att vara en liten knäpp vovsing, söt är hon, jag har aldrig fattat hur hundar kan piggna till så snabbt efter sövningar o ingrepp, min Softy var på hugget nästan direkt efter sövning för tandsten, jag hade varit sängliggande minst en vecka, må gott, LO
Svar från goranton 2015-09-12 16:26
Problemet med Hilda är att hennes smärttröskel är milshög. Så när hon sen verkligen linkar är det på allvar. Men jag hoppas att det går åt rätt håll nu.
/G
Fin bild på Hilda! Å dessa hundögon... :)
Hoppas rehaben går snabbt och bra,
för Hagaparken väntar ju som sagt!
/B
Svar från goranton 2015-09-12 16:27
Tack Bengan!
Jo det är ögonen man inte kan värja sig emot, speciellt i färg.
/G