En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 224. Årets landskap - Bohuslän.

Vi har ett projekt sedan några år tillbaka och det är att varje sommar utforska ett landskap. Man har ju en tendens att söka runt knuten eller tråna efter grönskan på den andra sidan staketet, trots att man inte ens konstaterat vilken nyans det råder på den egna sidan. 

Men Sverige är ju fantastiskt och bor man i Stockholmstrakten är det faktiskt ens förbannade plikt och skyldighet att ta reda på hur det är överallt annars. För Stockholm är sannerligen inte Sverige. Vilket de flesta här givetvis vet om eftersom de ursprungligen är lantisar.

Hittills har vi avverkat Dalarna, Värmland och Blekinge och till sommaren blir det Bohuslän. Så därför kära läsare: kom med spännande och intressanta tips. Berätta vad man inte får missa på västkusten?

Här några minnen från förra årets Karlskronavistelse.

Inlagt 2016-03-15 20:28 | Läst 1087 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
I Skärhamn på Tjörn ligger Nordiska akvarellmuséet som brukar ha fina utställningar, och när man ändå är på Tjörn får man inte missa skulpturutställningen i Pilane. Ett stort inhägnat område med betande får och gravfält och, utspritt i området,moderna, ofta ganska stora, skulpturer. Kontrastverkan mellan det uråldriga landskapet och de moderna skulpturerna är mäktig.
Svar från goranton 2016-03-16 09:15
Tack Ragnar!
Akvarellmuseet har jag sett och återsett och även satt upp på sommarens lista. Men Pilane har jag aldrig hört talas om, så nu står det också på att-göra-listan.
Kul - ubåten Neptun på Marnmuseum har jag jobbat med i flera. På periskopet satt faktiskt en Leica CL, men den fick vi ta bort på grund av stöldrisken. :-)
Svar från goranton 2016-03-16 15:00
Ja, det lär ju ska vara eftertraktade apparater di där tyska grejerna. (Fast CL var väl en Minolta egentligen?)