En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Analogt gatufoto eller strövarkort från Japan

Senast jag plåtade analogt var för tre år sen under en resa i Japan. En jävla massa Ektachromerullar blev det, men eftersom jag helst betraktar världen i svartvitt så har jag suttit här och pulat lite med Silver Efex Pro 2. Man kan faktiskt skruva på en massa kranar i det programmet och få till det riktigt gott med korn och svärta som minner om fornstora dar med pressade Tri-X och Brovira nummer 5.

Eftersom det just nu råder undantagstillstånd i det här landet, vinter alltså, gör man bäst i att hålla sig på kammaren och drömma om den gris som flytt, som Magnus Hedlund skrev. Och kanske planera för kommande resor.

Dominikanska Republiken i februari, London i april och Spanien i juli. Ska man kanske packa den analoga smällan och ladda upp med film? Dia eller negativ? Svartvitt? Det tål att tänka på, men det finns ju tid till det. Och en liten, liten digitalare kan man väl alltid smussla med. Om inte annat för bloggandets skull.

Här kommer ett gäng strövarkort från Japan. Analogt så det skriker om det.

Kyoto

Tokyo

Nara

Tokyo

Mt Fuji

Nara

Tokyo

Tokyo

Tokyo

Tokyo

Inlagt 2012-01-15 13:52 | Läst 2455 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tack för en Japanvisning! Gissar att det vimlar av intressanta motiv i det landet. Första bilden är jättevacker tycker jag.
//Ewa
Svar från goranton 2012-01-16 14:25
Tack! Jo det är ett fantastiskt land, både bildmässigt och på en massa andra vis också.
/G
Väldigt fina strövarkort.
Det blir nog bäst med den kamera du trivs med. Å där resultatet blir så bra som här...
/H
Man bugar. Vore det bara för den bästa kameran att hålla och handha så är det ingen tvekan: Contax G2 är outstanding. Men så är det ju det där med film-soppning-skanning-processerna. Det är där tevksamheten kommer in.
/G