En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Mina älskade prylar

Mycket har dom senaste åren handlat om att kasta och rensa upp i röran. Av det har man lätt kunnat dra slutsatsen att jag är nån sorts asket som skyr varenda pryl. Inget kunde vara mera fel. Jag älskar prylar. Åtminstone vissa.

Så jag dokumenterade några av dom i min närhet. Det kunde blivit fler: kaffebryggaren och min nya MacBook Air. Eller en massa andra böcker. Men det var dom här som jag kände starkast för just nu.

Morteln, för att den är så tung, så vacker och så brukbar. Jag använder den till allt man tänka kan i den vägen. Inhandlad i Visby.

Självporträtt målat av Linköpingskonstnären Pär Thorell 1966. Min favorittavla alla kategorier. Inköpt från konstnären av min pappa strax efter att den målats. Jag kan sitta och titta på den i timmar.

Min Ipod med Boselurar. Här stänger jag ute världen och skapar mitt eget musikuniversum i random. Med 25 000 låtar är det ingen risk för trista upprepningar.

Reservoirpennan med guldstift är av märket Lamy och boken är en Moleskine. Det som skrivs där med den här pennan är primärt till för mina ögon och tankar.

Min tramsigaste samling: Contaxkameror med Carl Zeissobjektiv. Alla fungerar och några av dem ger mig vällustkänslor bara av att se på. G2:orna är dom vackraste kameror Gud skapat.

Jodå, den hänger med fortfarande, Alfan. Precis som sin ägare börjar den bli lite tilltufsad här och var. Men det är äkta patinering som jag själv i stort sett bär ansvar för. Min allra sista bil.

Den är vacker att se på och hålla i. Och ännu vackrare att läsa. Tomas Tranströmers Dikter och prosa 1954 - 2004. Den enda bok jag skulle rädda i mitt bibliotek om det brann.

Inlagt 2011-11-28 10:18 | Läst 3901 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag vet inte om det är åldern, men jag skulle nog spara lite liknande saker. Penna o block, en kamera, en dator, min Volvo som gått 45000 mil och de målningar jag fått av konstnärsvänner. Allt som någon annan gjort med sina egna händer har ett märkligt, vackert värde.
Svar från goranton 2011-11-28 10:27
Jo ålder spelar nog in. Och medvetandet om att få njuta av några få saker i den större insikten att man ändå ingenting kan ta med sig när det blir dags att placera inneskorna.
/G
Intressant; jag har en likadan mortel och hörlurar och Alfa är min favoritbil. Kör dock franskt.
Svar från goranton 2011-11-28 11:28
Tvillingsjälar?
/G
Calle S 2011-11-28 18:39
Kanske det! Är också förtjust i G2:an, har dock ingen.