En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Naket och lite påklätt

Sommaren närmar sig finalen, även om den just denna helg uppvisar sena livstecken som får mina tankar och min längtan blomma upp igen. Jag minns stranden, solen, den heta värmen. Och jag funderar.

På stranden, hette den. On the beach. En film som jag var för liten att se när den kom en gång i tiden och som jag sen glömde bort. Tills jag upptäckte att den fanns att köpa. På nätet förstås.

Det är en dystopisk skildring av jordens sista dagar efter det tredje - och sista - världskriget. Romanen den bygger på är skriven av Nevil Shute och blev en bästsäljare under åren efter kriget, post-Hiroshima/Nagasaki på femtiotalet.

I de stora rollerna ses Gregory Peck, Ava Gardner, Anthony Perkins och Fred Astaire.

Konstigt nog blev jag lika berörd av denna nästan 50 år gamla, svartvita rulle som av Lars von Triers nygjorda skildring av tidens slut, Melancholia. För det är nåt visst med jordens undergång, eller hur? Det finns liksom inte så mycket mer att tillägga. Punkt. Finito.

Annars har arbetsveckan bjudit på en del av intresse. Besök på bårhuset till exempel. Fast mer om det tar vi en annan gång.

Playa del Ingles, Gran Canaria

Pamukkale, Turkiet

Malmö, Sverige

Tel Aviv, Israel

Barcelona, Spanien

Side, Turkiet

Malmö, Sverige

Malmö, Sverige

Inlagt 2011-09-24 16:01 | Läst 3381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sköna strandstudier. Om jorden går under är det helt klart på stranden man ska vara när det händer.
Den sista bilden får det att kittla i skrattgroparna.

Ha det gott! /Thomas