En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Positivt tänkande

Som fotograf får man vara både positiv och negativ. Fast numera är jag enbart digital. Det hindrar mig inte från att vara mer livsbejakande än dito förnekande. För, precis som Karl-Ludvig i Birger Sjöbergs Kvatetten som sprängdes hävdar: Jorden är ett gött ställe att vara på, det finns inget bättre!

Det finns förstås dom som hoppas på ett paradis, en Edens lustgård där alla kameror växer fritt på träden och bara väntar på att plockas. Men i takt med att jag går och suktar efter en ny modell som tydligen ska, inte bara ta mig till paradiset, men också göra mig till gud, så blir mina gamla skåpnötare bara allt mer attraktiva.

Så pillar jag till exempel rätt mycket på min första digital-ESR just nu och kollar även in vilka tekniskt fulländade bilder den åstadkom. Och då är den ändå antik och urgammal: 10 år!

För tidens hjul inte bara rör sig, det snurrar hysteriskt vilket innebär att allt fler kastas av, som från en karusell som löper amok. En uppdatering värd namnet får inte vara äldre än nio månader, annars är det erase som gäller. Oavsett hur väl fungerande tidigare version visat sig vara.

Snart slår frihetens klockor för mig: semester 2013 väntar. Vad jag ska göra? Inte ett skit! Förutom att ta alla de där fantastiska bilderna jag planerade när jag låg i mitt ide i vintras, infrusen och insnöad och snudd på jättedöd.

Det gäller att passa på nu och göra ingenting på semestern, för om två är det för sent. Då får jag inga flera semestrar. Då är det över. Då måste jag prestera 52/365 som jag antar att man skriver det numera.

Här är några gamla semesterkort. Ha det!

Stonehenge, 1979

Bowery, New York, 1976

Birmingham, Alabama, 2007

Liten fransk småstad, 1985

Istanbul, 2008

Inlagt 2013-06-17 10:08 | Läst 2495 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Goa bilder. Riktigt goa.
Vad gäller, "Jorden är ett gött ställe att vara på, det finns inget bättre!"
Så tänker jag på några ord av Jesus, Jesusord som inte fick vara med i Det Nya testamentet.
"Rather, the kingdom of the father is spread out upon the earth, and men do not see it."
Så jag gillar det himmelrike som är här och nu, tycker det e mycket Ok!

Fina bilder Göran, fina och intressanta!
/Bengan
Svar från goranton 2013-06-17 21:40
Ja, kingdom here är bättre än kingdom come.
;;;)
/Göran