En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Vi måste tänka på börnen

Eller hur det nu var drottningen uttryckte det. Fast vad hon än sa, så hade hon rätt. Ungarna är framtiden. Och nu när jag har blivit dubbelfarfar känns det än mer angeläget att tänka framåt.

Inte så att jag plötsligt blivit den mest miljö- och klimatmedvetna 62-åringen på planeten. Även om jag cyklar mer än kör Alfa (som har nåt fel på kylaren). Näe, det handlar mer om att se barnen för det de är: små människor som ännu inte blivit alltför desillusionerade.

Visst, jag såg mina grabbar när dom var små. Samtidigt ser jag Stella och Sigge, barnbarnen alltså, på ett annat sätt. Det är dom som ska bära minnet och mina gener vidare in i framtiden. Snart är min stund på jorden förbi och då finns bara barnbarnen kvar att hoppas på. Att dom nån gång ska minnas sin gamle farfar och kanske berätta nån liten lustighet han sa eller gjorde då, i början av tiotalet, när dom var små människor.

Jag tycker om att plåta barn. Så det gör jag ofta när andan faller på, varhelst i världen. Barns ögon berättar, precis som djurens, väldigt mycket om oss andra. Om oss som nämner sig vuxna och mogna människor. Deras blickar talar om tvivel, ibland om skräck och inte sällan med skepsis. Och jag säger bara det, den som släcker tilliten i ett barns ögon, begår det skändligaste av alla brott man kan begå!

Bardolino, Italien

Tel Aviv, Israel

Side, Turkiet

New York, USA

Berlin, Tyskland

Istanbul, Turkiet

Palermo, Sicilien

Inlagt 2012-08-14 07:48 | Läst 2276 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig! Fina bilder från olika delar är världen på barn:
Svar från goranton 2012-08-14 20:52
Tack för det!
/Göran
Barnen är framtiden som du säger, tittar just ut på gården på två underbara ungar som leker där den ena kommit på att det går att välta det lilla runda tältet inifrån och knalla runt med det som en sådan där boll man går inuti, den andra står i rabatten och kollar på humlor tror jag.

Fina bilder, jag gillar speciellt den sista.
-affe
Svar från goranton 2012-08-14 20:55
Tack, Affe! Visst är det fantastiskt att kolla på barns lek. Den är så medveten och samtidigt på så stort allvar. En verklig förberedelse för att bli vuxen. Och som vuxen längtar man tillbaka till den känslan på nåt sätt.
/Göran