Bastu, återigen

Bastandet har förekommit tidigare i bloggen. Men det är ju både skönt och mysigt. Farsan och jag byggde den själva för femton år sedan. Enkelt, oisolerad och återvann gamla fönster. Det finns ett litet förrum med fin utsikt över älven. På tal om älven så är den inte varm så här års.

Mvh Terje

Inlagt 2020-12-29 17:05 | Läst 710 ggr. | Permalink
Tre fina bilder som uttrycker hela bastubadets essens. Fint att den avslutande bilden är svartvit. ( I morgon kväll blir det bastu för mig, elektrisk. Vedeldad smäller naturligtvis högst.
/Gunnar S
Fantastiskt härligt. Fina bilder som egentligen talar för sig själv.
Tror att man antingen är en inbiten bastubadare eller så gilla man det inte alls, som jag. Den enda gång jag tycker det var skönt och bastade varje dag var i Finland hos min frus morbror. Bastuaggregatet var ett ombyggt oljefat som eldades med ved.
Sten
Gillar också bilderna! Bastu är inte dumt! Hälsningar/ Björn
Hej Terje!
Bastandet är väl en hälsosam ritual, som är skönt för både kropp och själ - jag gillar det själv, men kanske inte att rulla sig i snön eller krypa ner i en isvak i samband med bastubadet! Men visst - ett oförklarligt välbefinnande infinner sig alltid efter bastun - människan är väl det enda däggdjur som finner nöje och välmående i detta?
Bra och passande bilder i din blogg också!
/B
Vilka underbara bilder, Terje! Varm känsla, rakt igenom. Mina föräldrar håller på att bygga en bastu vid vårt sommarställe. De här bilderna inspirerar mig inför kommande bastubad!
Hej Terje.
Smuk serie. Nummer 1 stikker lidt mere ud - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Livet blir alltid lite lättare efter bastun...! Bastun och bastubadandet har alltid intagit en central plats i mitt liv och boende.
Du illustrerar det väldigt fint här, bilderna förmedlar känslan.
//GöranR
Tack alla för väldigt fina kommentarer! Verkar som många fler tycker om det här med bastu! Mvh Terje