Min dagboksblogg som fotointresserad och pensionär.

Fokustest

Hunden och jag gjorde vår vanligt promenad i dag på Mälarens is. Jag bryr mig normalt inte så mycket om exakt hur snabb autofokusen på min kamera är eller hur många bilder per sekund den tar men jag fick för mig att jag skulle testa fokusförmågan lite på isen. En vanlig metod verkar vara att fotografera en springande hund och efter som jag hade Nova med mig så gjorde jag ett försök. Jag kom i efterhand på att jag inte hade antalet bilder per sekund inställt på högsta fart utan endast på 4 bilder per sekund. För mina behov verkar det dock fungera ok.

Jag la in bilderna från testen och några till en filmfil. Jag vet inte riktigt hur man kan infoga en filmfil direkt i blogginlägget men bifogar en länk till YouTube. För den teknikintresserade är det en Nikon Z6 och Nikon Z 24-200/4-6.3.

https://youtu.be/1QQ3t5rJawQ

Inlagt 2021-02-12 16:12 | Läst 400 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser ju bra ut. Hade du inställt på ögonautofokus?
Svar från Fredsson 2021-02-12 16:47
Tackar. Nej min test blev lite snabbt hopkommen. Jag hade inte ställt in kameran på snabbaste bildfrekvens och så hade jag Dynamiskt AF-område inställt på autofokus. Det hade nog varit mer intressant att testa med ögonautofokus.
Glad vovve som ställer upp :)
HaD/Gunte..