Min dagboksblogg som fotointresserad och pensionär.

Utan hund

För drygt en vecka sedan lät vi vår hund, Nova, somna in. Hon var gammal och mådde inte så bra så det var nog ett klokt beslut. Men visst saknar vi henne.

En sak som har varit lite svårt som hundägare är de där spontana, korta, dagsresorna. Kan hunden följa med eller vem kan ta hand om henne under dagen?

För att trösta oss lite beslöt vi att åka till Stockholm över dagen. Det blev besök på Nationalmuseum, lite promenerande i Gamla Stan och en titt på guldbron mm. Och några typiska turistfoton.

Nova

Inlagt 2022-04-10 13:04 | Läst 977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder
Svar från Fredsson 2022-04-10 16:31
Tack för din kommentar, Lars-Gunnar.
Jag beklagar! Fastän det är det enda rätta är det alltid ett lika tungt beslut att ta när hälsan börjar svikta hos ett kärt husdjur. Hur förberedd man än tror sig vara kommer det för fort och för oväntat.
Vi var tvungna att göra samma beslut för ca två veckor sedan, som jag skrev i min blogg. Och det nog tomt och tyst i huset nu.
Fina bilder du visar, det är ungefär så där jag som utlänning upplever stan när jag besöker Stockholm.

Tommy S.
Svar från Fredsson 2022-04-10 20:27
Hej Tommy. Tack för din kommentar. Jag läste i din blogg om Laban. Ja, det är ett jobbigt och svårt beslut att ta men man får glädja sig åt och minnas de år man haft tillsammans.
/Thomas
Mycket fina bilder från stan.
Känner med er..mycket jobbigt i perioder men för djurets bästa
Mvh N
Svar från Fredsson 2022-04-10 20:27
Tack för din kommentar, Ninni.
Tråkigt med hunden men det är ju som det är och jag tror säkert hon hade haft ett långt och bra liv.
Jag fastnade för din bild från Centralen. Jag har nog aldrig tänkt på hur det ser ut i taket men det är onekligen en stor rymd där inne. Jag turistar också i Stockholm ibland och det är svårt att inte fota i Gamla stan. Det är fin stämning där.
Hälsningar Lena
Svar från Fredsson 2022-04-10 20:36
Hej Lena. Tack för din kommentar. Ja, centralhallen är onekligen ganska pampig. Jag läste någonstans att det tydligen finns planer på att bygga ut och förlänga den också. Vi får väl se hur det går med det.
(Hittade en länk. Se på filmen https://centralstaden.se/forslag/utvalt )
/Thomas
Beklagar sorgen efter er hund. Vi fick ta bort tre hundar under 2021 så jag förstår hur du känner det.

Fina bilder från Stockholm. Prceis som Lena så fastnar jag också för bilden från Centralen, jag har aldrig tittat upp på det fina taket.
//Anders
Svar från Fredsson 2022-04-11 09:05
Tack för din kommentar. Ja, det är roligt att turista i Stockholm med kameran ibland. Även om det oftast blir ganska ”turistiga” bilder för min del.