Ett minne för livet oavsett när du tog det

Misslyckade familjebilder, kasta eller inte ??

Dom mest misslyckade bilderna är väl familjefotografier.

Så ser det ut i mina fotoalbum i alla fall. När man ska försöka få ett kort på flera familjemedlemmar i familjen samtidigt så är det alltid någon som blundar, tittar bort eller gör något annat tokigt.

Jag har massor med misslyckade bilder på familjemedlemmar som jag inte kan kasta i papperskorgen för några av dom andra blev ju bra. Sen förstår jag inte varför man fotograferar alla presenter man fått när man fyllt år. För att inte tala om alla blomkvastar man fått som ska dokumenteras. Men likaväl så gör jag det.

Sen har vi dom här som aldrig vill vara med på kort. Hur man än försöker så är dom snabba att dölja sitt ansikte. Lyckas man att ta en bra bild...vad händer då ??? Jo då blir den mörk !!

För att inte tala om dom här som alltid ska grimasera på bild. När man ska försöka få en bra bild.

Undrar om dom brås på mormor ?????  (som jag är)

Ja inte är det lätt att vara familjefotograf inte. Frågan är ju vad jag ska göra med alla familjefotografier. Förr satt man ju och bläddrade i familjealbumen ibland och vem som helst kunde titta. Det är ju inte så att man spontant ber familjebesökarna kolla i min dator på bilder. Inte för att jag har några konstigheter där :p

Nä på det viset tycker jag nog att det var bättre förr. När man kunde sitta i soffan och bläddra bland bilderna tillsammans eller ensam med någon familjemedlem. Visst kan man ladda upp via tv´n och kolla på bilder men då är det säkert någon som inte vill kolla på bilder just då, utan det är något som dom vill se på tv´n. Det blir inte lika spontant att titta på bilder längre, tycker jag.

Postat 2012-11-15 21:31 | Läst 1695 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det är inte så enkelt som man tror...

Att fotografera i svart / vitt är inte så lätt.

Jo, det är enkelt det är ju bara att trycka på avtryckaren och ta en massa bilder. Massor med bilder......

Men när man sen ska granska bilderna så ser man hur många dåliga bilder det blev. Då inser man att det inte är så förbaskat lätt att fotografera i svart / vitt. Jag har kastat massor med s/v bilder som jag fotat idag.

Jag tycker ljuset hamnat fel, för mörka partier + en massa andra fel. Så de åkte i papperskorgen. Visst, några har jag säkert kunna redigera dom till det bättre men det ligger inte i mitt intresse just nu att sitta och redigera. En bra bild direkt, tack !!!

Annars får jag för mycket bilder att sitta och redigera ;)

Medan maken var inne på lasarettet strosade jag runt i omgivningarna med kameran och fotade och det blev en hel del bilder på lasarettsklossarna.

Så mycket mer intressant hittade jag inte på området. När jag kom hem igen så gjorde jag mig en runda i omgivningarna där jag bor.

Lite roligare objekt att fotografera hittade jag nu i lekparken. Jag tror banne mig jag ska försöka leta reda på en bok eller någon bra sajt där man kan få lite mer tips och råd om hur man blir en bättre s/v fotograf.

Har du något bra tips om en bra och bok /sajt som ger enkla råd om hur man blir bättre på svart/vitt ??

Postat 2012-11-15 16:07 | Läst 1273 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vissa bilder fastnar.....

Oooppsss !!!

Nu blev mitt förra inlägg en naturfråga om myrstackar så jag återgår snabbt till fotograferingens konst. För det är ju en fotoblogg det här :p

Jag fotograferar dagligen. Blir det inte med den digitala systemkameran så blir det med mobilen. Kan inte låta bli att ta minst ett kort om dagen. Det är allt från någon maträtt, familjen till vardagshändelser och mera planerade motiv.

Som igår kväll när jag åkte hem till Köping efter att ha varit i Kungsör. Jag höll kameran och bara klickade av en massa kort utan att titta på vad jag tog för bild eftersom jag körde samtidigt.

När jag ibland tänker på mina bilder som jag tagit, så är det en som har satt sig i minnet. Egentligen är det flera men just denna bild har på något konstigt sätt etsat sig fast i mitt minne.

Jag var i Beijing under några dagar förra året och vi var på Wangfujing (en centrumgata med all kommers) och där är nog reklamens mecka. Finns säkert på andra ställen också men för mig var det extra påtagligt. Jag har aldrig sett så mycket neonskyltar på ett och samma ställe.

Nåväl..... den här bilden tog jag då.

Jag brukar fundera på varför just den här bilden har fastnat i huvudet på mig av alla bilder jag tagit genom åren. Men jag gillar den här mycket.

Det finns ju så många fina naturbilder och vardagsbilder som blev jättebra och som också har starka minnen förknippade till motivet som jag borde fastna för.

Men nejdå, jag fastnar för en bild med reklamskyltar.

Har du en sån där favoritbild i ditt fotoarkiv som du fastnat extra för ??

Postat 2012-11-14 10:52 | Läst 1574 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Någon kanske kan svara ??

På den lilla skogsturen idag såg jag flera stora myrstackar med en massa hål i.

Vad är det för djur som gör såna här hål i myrstackarna ? Jag har mina funderingar på grävling.....

Postat 2012-11-13 20:21 | Läst 2311 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag har varit och kollat läget....

Jag har varit och rekat.

Efter tipset igår på bloggen här så begav jag mig iväg mot Näs naturreservat. Laddade kameraväskan som egentligen inte är en kameraväska utan en midjeväska för fiske som jag hittade på Biltema för billiga ca 300 kronor.

Översta facket en nätryggsäck och i understa facket ett hopvikbart sittunderlag. Två sidoväskor (mindre) och ett rejält midjelås. Perfekt för den lilla utflykten. Förutom dom två facken där jag förvarar kamera och objektiv.

Nåväl.... Jag har aldrig varit vid Näs naturreservat så jag ville reka terrängen lite. Begav mig in i trollskogen och följde några stigar. Men jag började få andra tankar om att man ska nog inte ge sig in i okända skogar. Därför vände jag tillbaka mot bilen. Jag återkommer snart hit igen för igår lade jag ut en efterlysning om fotosällskap på en spontan fototur nu på lördag.

Köpings fotoklubbs facebook sida fick min efterlysning och några har nappat. Varav en känner till området så det är ju bra för då slipper jag väl gå vilse. Kan ju tillägga att jag inte känner någon i klubben eftersom jag är ny medlem där. Har bara varit på ett möte nyligen och då var det mest hej, hej till höger och vänster. Det är bra med facebook ;)

Jag gick i stället över den lilla grusvägen och ner mot vattnet, ca två meter från vägkanten och satte mig ner och gjorde mig klar för fotografering. Nu hände det väl inte så mycket här vid Skedvisjön men det var rofyllt att sitta och titta ut över vattnet. Någon enstaka fågel kom förbi flygandes men jag har ju inget teleobjektiv så jag fick nöja mig med att titta på när den flög förbi.

Jag åt mina två skogaholms-mackor med ost på, fotade och filosoferade en stund innan jag vände bilen mot Köping igen. Nu vet jag lite hur det ser ut och på lördag återkommer jag och några till. Bara det inte regnar eller snöar vill säga.

Postat 2012-11-13 15:46 | Läst 1567 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 86 87 88 Nästa