TOMMY ANDERSSON

MIN DAGBOK.

Street photo in Split

Egentligen har jag mer eller mindre lagt ner grenen "gatufoto" men ändå så fastnar det en massa för mig okända människor på bild ibland och då kan jag lika gärna dela med mig till den lilla skara som tycker sånt är kul.

I Split förra veckan så fanns några tillfällen att sitta och betrakta och fånga människor på bild eller så fångar man folk i steget.

I grenen gatufoto är det kul om det händer något överraskande, tex som att träffa på tomten mitt i sommaren? Den här mannen gick runt hela helgen i sin tomtedräkt så jag antar att han var något original i stan. Å snygga glasögon hade han :-)

Så finns det den lugnare delen av gatufoto som bara dokumenterar vardagen i staden och då passar den här frisören in tycker jag. Jag stack in kameran och tog en bild på en väldigt vardaglig händelse.

Även dessa två damer får symbolisera vardagen. De språkades vid väldigt länge vid grönsakerna på marknaden. Svartvit så man slipper distraheras av alla färger bland frukt och grönt och kan koncentrera sig på gummorna.

Så har vi avdelningen humor. Det såg lite kul ut när den här mannen kom med sina hundar i cykelkorgen, både fram och bak, samtidig som han pratade intensivt i telefon.

Eller kanske den här bilden där det är väldigt tydligt att man absolut inte får dyka.

Det är lite humor i den här bilden också, japaner som alltid i flock och här har fotografen bett damerna att sträcka upp benen samtidigt för en av tusentals bilder denna dag, varav 90% är selfies.

Jag avslutar med en stillsam bild en kväll i Split. Jag tycker det var så vackert där mannen gick med sin son på axeln i solnedgången, lika skalliga bägge två.

Vissa bilder är i färg och andra i svartvitt, beroende på när det passar bäst. Street photo är inte alltid svartvitt för mig.

Over and out // TommyPostat 2016-05-30 20:14 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tack mamma.

Ha en fin mors dag, det är du värd.

Over and out // TommyPostat 2016-05-29 22:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Resereportage - Split, Kroatien

Vi vill förlänga sommaren lite så vi inleder en tidig sommarstart och reste till Split 25-28/5 över en långhelg och här kommer ett litet resereportage.

Staden Split ligger vid Adriatiska havet längs Kroatiens kust och har ca 200.000 innevånare. Staden är känd för sin gamla stad med anor från 200-talet.

I gamla stan finns förutom arkitektur självklart också folkliv och shopping mm. Man hittar fina bagerier.

Spännande gränder.

På morgonen så hittade vi både en fiskmarknad och en grönsaksmarknad. På fiskmarknaden säljer man dagens fångst.

På grönsaksmarknaden hittar man massor med nyttiga godbitar.

Split är inte bara gamla stan, man kan tex gå en bit från centrum längs vattnet på upptäcksfärd. Här finns fina vikar och ett grönt och rent vatten. Vi badade och det var riktigt varmt i vattnet trots den tidiga säsongen.

Vi träffar en man som grillar fisk till frukost och det ser mycket gott ut.

Appropå mat så har vi ätit mycket fisk. En "fishplate for two" kostade ca 120 kr och var fantastiskt god. Vi gav den fem poäng.

Det är billigt i Split och man känner sig mycket varmt välkommen som turist, servicen är mycket bra och det märks att folk vill att man ska trivas. Hit åker vi igen.

Over and out //TommyPostat 2016-05-29 20:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

The Color Run Sweden 2016 i Tantolunden

Ja den 22:a Maj samlades ett stort antal glada, galna motionärer för att jogga runt i Tantolunden och samtidigt kasta färg på varandra. Det smått hysteriskt roliga eventet heter alltså "The Color Run".

Jag fotade detta förra året ute på Solvalla men i år hade man lyckats samlas lite mer centralt i stan och det såg ut att vara mycket mer folk i år.

Det inleds med uppvärmning av olika slag till pumpande musik.

Å det ska färgas ner ordentligt :-)

Så står man beredd vid startlinjen och väntar...

...men först lite uppvärmning.

Fotograferna laddar sina kameror...

...innan startskottet går!

Jag såg till och med en liten vit hund som fick följa matte med på resan runt banan.

Det är kul att se folk som har roligt, men jag föredrar nog att stå bakom kameran trots allt :-)

Over and out // TommyPostat 2016-05-23 20:13 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Prins Bertil Memorial 2016

Söndag den 22:a Maj var det full fart med gamla bilar ute på Djurgården i Stockholm när man samlades för 2016 års Gärdeslopp, eller Prins Bertil Memorial som det officiellt heter.

Det blev kö på Djurgårdsbrunnsvägen.

Där fanns även en och annan svensk gammal skönhet.

Så några riktigt gamla stolta bilar...

En personlig favorit är den här gamla Mercan.

Där fanns även ett gäng glada mopedister i kortegen.

Over and out // TommyPostat 2016-05-23 19:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 211 Nästa