Bilden i främsta rummet!

Gotland 2022, Djungelparken vid Lummelunds bruk.

Nedanför själva bruket i Lummelunda, nedanför grottan och allt det turistiska. Bredvid parkeringen, kan man gå in i grönskan, in i bruksparken. Där öppnar sig en helt ny värld. Massor med träd och växter, blommor och blad, porlande vatten och fåglar som kvittrar. Det är verkligen som att komma in i djungeln, (fastän med relativt lättgångna stigar.) Följ med mig vetja! :)

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

Ramslöken, känner ni hur det doftar? Undrar just om man låter lamb, eller andra dylika kreatur, beta i dessa marker, smakar det lök då av köttet? :)

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

 

11.

****

12.

****

13.

Sist i kvällens blogg en bukett med midsommarblomster från bruksparken i Lummelunda.

Inlagt 2022-06-27 20:41 | Läst 1186 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Oj oj oj ------- nostalgi! Jag och min fru bodde där, hyrde, då jag fått jobb på Gotland. Jag har säkert redan skrivit om att det var nermörkt på höst och vinter. Jag gick vilse i beckmörkret och trampade ner i en av de där små dammarna.

En gång kom grannens fårskock in genom ett hål i staketet. Det var nog inte ramslöken som lockade, bara att hitta nytt bete. Värdfolkets dotter och måg var på besök med sin Collie. Dom släppte ut den. Hunden hade aldrig sett ett får men visste precis hur den skulle jobba.

Absolut tyst slog den vida lovar runt fåren som då var utspridda, sen allt tätare och fåren makade ihop sig och då flocken var helt samlad visade husse var den skulle tillbaka genom hålet i staketet. Ett märkligt minne.
Svar från Tovok 2022-06-28 21:33
Tack Måns! Det är så roligt med dina minnen från Gotland! :) /Tommy.
Ser ut att vara vacker miljö för en vandring. Bra skugga också för varma dagar
Svar från Tovok 2022-06-28 21:35
Tack Peter. Javisst var det vackert! Riktigt inspirerande att gå runt o fotografera! (Det var inte riktigt lika varmt när vi var där för ett par veckor sedan, som det är nu!) :) /Tommy.
Ett vackert ställe, det ser svalt och skönt ut. Kul att läsa Måns upplevelser. När kor betar där det är mycket lökväxter kan de be bismak i mjölken. Om det blir smak på kött vet jag inte men dessa smakämnen borde hamna i fettet och om det är feta djur kanske det kan bli en effekt. Feta får smakar dock en hel del annat också.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2022-06-28 21:37
Tack Lena! Det är jättefint där och det luktar helt otroligt mycket av Ramlöken! Det var därför jag fick mina funderingar om smaksättning av kött! :) /Tommy.