Bilden i främsta rummet!

Idag gav jag iallafall camera raw ännu en chans!

Jag har ju använt Camera raw lite nu och då. Ibland, (ytterst sällan), får jag för mig att fotografera i raw. Jag har alltid tyckt att det varit lite krångligt, och mest blivit kvar i den invanda Photoshop elements miljön. Jag har ju hållit på med fotografering rätt länge nu, så det kanske är dags att utveckla redigeringen lite. Idag satt jag och bläddrade i en fototidning och blev lite inspirerad. Så nu har jag redigerat några (jpeg-) bilder jag tog häromdagen. Idén med bilderna var från början att de skulle bli svartvita. Jag hittade dock inte något svartvitt läge i Camera raw, (det kanske inte finns i Photoshop elements 10?), så den svartvita konverteringen är gjord i Photoshop Elements.

1.

2.

(Jag har beskurit den svartvita varianten lite extra, tyckte den blev lite "renare" så.)

3.

4.

5.

6.

Jag kan nog vänja mig vid det här sättet att jobba också! :)

Inlagt 2015-10-25 19:10 | Läst 1131 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Tommy, alla löv (som är kvar) är tacksamma att fota nu, inte minst med lite frost. Gillar naturbilder nog oftast i färg som här, dock inte alltid. Själv kör jag alltid Lightroom, tycker det är väldigt enkelt och lätt att använda. Där är heller ingen skillnad mellan jpeg och RAW, jag gör precis likadant. Själv kör jag alltid RAW utom med mobilen där det är jpeg. Hälsningar/ Björn T
Svar från Tovok 2015-10-26 21:17
Jag tycker som du att naturen gör sig bäst i färg, men sådana här detaljer KAN bli intressanta i svv, och jag tycker om att prova olika uttryck. Det här var också ett sätt att prova hur det kändes att redigera i Camera raw. Jag fotar ytterst sällan i raw, mest av bekvämlighet, tror jag. Tidigare har jag tyckt att det har varit lite krångligt att redigera raw-bilder och svårt att få ett jämt resultat som jag kan vara nöjd med. Sen tar raw-bilderna en hiskelig massa plats och dator-kraft, något jag har dåligt med. :) Jag har länge tänkt att köpa upp mig på Lightroom, har varit annat som prioriterats istället. Jag får se om jag kanske köper upp mig på det på fotomässan. Om någon har en bra deal på den, vill säga! :) /Tommy.
/Ps. Jag har lagt in en liten passning till dej i dagens blogg! Ha det gott! /Ds. :)