Sport och Naturbilder

Man tänker bra vid vatten.

Ofta, vilket betyder ett par gånger i månaden, åker jag till Vormforsen som är en av de små forsarna på den oreglerade Vindelälven. Här kan jag sitta länge och tänka, medan forsen oavbrutet brusar. Vinter som sommar kan man höra vattenforsen. Dimman ligger ofta i dalen och skapar en bra kuliss. Nu när hösten är ett faktum kommer, ensamheten smygande och jag vet att det inte blir många som besöker Vormforsen. man blir ensam med sina tankar.

Inlagt 2016-10-02 10:29 | Läst 844 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Där har jag varit flera gånger och fiskat. Fiskelyckan har inte varit särskilt stor. Däremot har jag imponerats av den mäktiga forsen som kastar sig ned över klipporna. Vid vindskyddet på stenhällen har vi grillat korv och druckit kaffe. Fina utflykter från Lycksele. Hantverksutställningen i Vormsele har vi också besökt. Trollforsen är också en mäktig fors en bit nedströms. Ja, Vindelälven är en fin älv, som dock ibland kan ställa till med problem. Översvämningen för ett antal år sedan var enorm och förorsakade stora skador. Innan den förenar sig med Umeälven passerar den genom vackra trakter.
Svar från optimal 2016-10-02 13:08
Tack Torbjörn, Fiskelyckan kanske är bättre nu. Man har nämligen restaurerat hela älven genom att ta bort de barriärerna som tidigare hindrat fisken gå upp. Barriärerna var till för flottningen som nu är ett minne blott och som också skapade stora översvämningar.
Vatten tycks alltid vidga vyerna och forsande vatten ger en energi, som handlar om mycket mer än elektricitet. Tyvärr är jag inte så lyckligt lottad när det gäller fall och forsar, vilket gör mig än mer fascinerad av dem. Hoppas, att du kanske vill visa lite mer av Kraften...
Svar från optimal 2016-10-02 21:28
Tack för din kommentar Ja varför inte ,det kan komma mer/bert