Sport och Naturbilder

Älgko på kalhygget

Det är betet som är viktigt för älgen. Men nu stundar bistra tider för dessa djur, älg jakten börjar när som helst. Men än så länge kan vi möta dem i skogen, när vi är på plockhumör av Blåbär och lingon.

Inlagt 2017-08-16 10:51 | Läst 392 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig bild har du fått på et vackert djur. Ja det är synd de måste bli stressade snart av jägarna.Hoppas hon klarar sig.
På 70 - 80 talet fanns väldigt mycket älg i mina trakter. När min familj tillbringade hela nätter i skogen skrev mina barn upp alla observationer. Älg, rådjur, grävling, räv, hare men framför allt tjäder och orre. Dom fanns över allt. Tror dom nu vuxna barnen har kvar alla anteckningar. Berättar vi om allt som fanns så är det inte många som tror oss.
Nu har jag en svärson som bor utanför Jokkmokk. Han bor efter vägen ut mot Pärlälven. Åker man där en dag under våren kan man se mängder med hare, tjäder, älgar, sångsvan, svartsnäppor och med lite tur en del ugglor. ( hökuggla, jorduggla ).
En dag när vi körde där sa jag till min fru att det var precis så här det såg ut hemma för 30 år sedan.
Jakten gillar jag naturligtvis inte men som min dotter sa, det är ju så gott med kött ibland. Sista åren har det blivit en del renkött på tallriken.
Sten